SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fakirin Ekmeğine Göz Dikildi'

A- A+ PAYLAŞ

MHP İl Başkanı Ömer Ekici, ekmeğe yapılan zamma tepki gösterdi ve "Ekmeğe yapılan son zamla insanımız aç bırakılmaya mahkum hale getirildi" dedi.

Malatya'da 150 gramı 30 YKR'dan satılan ekmeğin 200 grama, fiyatının da 50 YKR'a çıkarılmasına tepki gösteren Ekici, şunları söyledi:

"Her alanda giderek kendini iyice hissettirmeye başlayan Ekonomik daralma,yanlış politikalar neticesi vatandaşın ekmeğinden başlayarak,geçim kaynaklarını bir bir yok etmeye başlamıştır. İlimiz ciddi sıkıntılara düşmeden,yetkililer tarafından acil önlemlerin alınması gerekmektedir.

Enflasyonun 2008 yılı için % 4 öngörüldüğü ülkemizde,yüzde yüze varan oranlarda temel gıda maddelerine zam yapılmaktadır.Özellikle fakirin ekmeğine göz dikilmiş,ekmeğe yapılan son zamla insanımız aç bırakılmaya mahkum hale getirilmiştir.

İlimizin en önemli geçim kaynağı olan Kayısı üreticisi mağdur ve tedirgin bir halde beklemektedir.2008 yılı için yaptırmış olduğu TARSİM SİGORTASI kapsamında kayısı ağaçlarında,ciddi ürün kayıpları görülmektedir.Sigorta yaptırırken afetlere ve dona karşı sigorta,mağdur edilmeyeceği söylenen üretici,şimdi bahçesinde %50 -%80’lere varan ürün kayıplarını, meteorolojinin don olduğu tespitinde bulunmadığı için,sigorta kapsamına alınmayacağı yetkililer tarafından ifade edilmektedir.Ama aynı yetkililer,bu ürün kaybının neden kaynaklandığını tespit etmemektedirler.Bu ürün kaybının sebebinin hava şartlarından kaynaklandığı bir gerçektir.

Ancak bu konuyla ilgili yetkili hiçbir birim, üreticiyi ve kamuoyunu bilgilendirecek ve rahatlatacak herhangi bir açıklama yapmamaktadırlar. Kayısının dökülmesi ile ilgili yapılan açıklamalarda,herhangi bir don olayının görülmediği belirtilip,kayısının neden döküldüğü konusu ise belirsizliğini korumaktadır.

Eğer kayısı dondan değil de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartlarından etkilendi ise,buda bir doğal afet değil midir?.Bu hasarında 2090 sayılı kanun’un kapsamına alınması gerekmez mi?.

Burada yetkililere ve İktidar Milletvekillerine seslenmek istiyorum;bu mağduriyetin giderilmesi için,bu mağduriyet tespit edilerek,hava muhalefetinden olduğu açık olan bu kaybın,sigorta kapsamına dahil edilmesi için gerekli adımların atılmasını istiyor,ve Malatya kamuoyunun acilen yetkililer tarafından bilgilendirilmesini özellikle bekliyoruz"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız