SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fakültenin Diş Polikliniği Açılıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Diş Hekimleri Odası 7. Bilimsel Diş Hekimliği sempozyumu düzenledi.

İki gün sürecek sempozyumda Malatya İnönü Üniversitesi ve çeşitli üniversitelerden gelen öğretim üyeleri bilgiler verecek. Sempozyumun ilk gününde düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, geçen yıldan bu yana İnönü Üniversitesi'nin diş hekimliği açısından büyük bir mesafe kaydettiğini söyledi. Çelik, Türkiye'nin en modern, Anadolu'da eşine az rastlanan bir diş hekimliği fakültesini oluşturduklarını ifade ederek, "En kısa zamanda diş hekimliği polikliniklerimiz hizmete girecektir. Artık dünyada "Ben takamın içinde saray gibi yaşarım dönemi bitti. Üniversiteler, araştırma yaparız, şunu yaparız, bunu yaparımı geçmelidir. Bunları yaparsınız da ülkeye ne katkı verirsiniz? O bölgenin insanına ne katar, hangi derdine deva olursunuz? Bunlar ön plana çıkmalıdır. Üniversitelerin öncelikli hedefi bulunduğu şehirde ve coğrafyadaki insanların sağlık sorunlarına katkıda bulunmalıdır. İçinde bulunduğumuz geniş bir coğrafyada diş hekimliği bölümü yok. Bu nedenle ben komşu coğrafyadan da hasta kabul edeceğimizi söylemek istiyorum. Diş hekimliği fakültesini açarken ilk önce toplumsal ihtiyaca cevap vermeyi planlıyoruz. Elbette ki 2001 yılında kuruluşunu tamamlamış olan fakültemizin 9 yıl aradan sonra faaliyete geçmesi bizleri sevindiriyor. Bu kadar güzel bir kampüs alanına sahip olan çok az üniversite var. Böyle bir üniversitenin sağlık kompleksi içerisinde kampusumuzda diş hekimliği fakültemizin olmasını da önemsiyorduk. Aralık ayında polikliniklerimiz
hizmete geçerek, toplumsal ihtiyaca cevap verecektir" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından sempozyuma geçildi.

İlk günkü programda; Doç. Dr. Serkan Polat, "Diş Hekimliğinde Antibiyotik Kullanımı ve Direnç Sorunu" konusunda, Doç. Dr. Sıddık Malkoç "Koruyucu Önleyici Ortodontik Tedaviler" konusunda, Prof. Dr. Orhan Güven "İmplantolojide Dikkat Edilecek Hususlar - Kemik Seçimi ve İleri Tekniklere Bakış" konusunda bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız