SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fakülteye Dönüştüreceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:36
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Hemşireler Gününde Konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Sağlık Yüksekokulu'nun fakülteye dönüştürüleceğini açıkladı

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu tarafından yapılan bir programla “Dünya Hemşireler Günü” kutlandı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır yaptı. Bayır, “Hemşirelik, tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi bulunan, şefkat, bilgi ve beceriyle yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslek, geçmişten günümüze tıp biliminin ilerlemesiyle çok önemli aşamalar kaydetmiş, sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru hâline gelmiştir. Mesleğimizi üst düzeyde yaşatabilmek için Türk Hemşireler Derneği olarak hemşirelik mesleğinin toplum yararına daha nitelikli ve güvenilir hizmet verecek özerk bir sağlık mesleği olmasını amaçlamaktayız.” dedi.

Konuşmasında, daha çok hemşirelik mesleğinde çözüm bulamayan konuları dile getiren Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Özellikle mesleğimize başka mesleklerden farklı kadrolar altında giren bireylere hemşirelik hizmeti yaptırılmaktadır. Tabii bu da mesleğimizin onurunu, saygınlığını, bakımın kalitesini, daha da önemlisi toplumun sağlığını olumsuz etkilemekte ve tehdit etmektedir. Çünkü hemşirelik bilim ve sanattan oluşan profesyonel bir meslektir. Mutlak ve mutlak örgün bir eğitimin alınarak lisans düzeyinde bir eğitime dayandırılması gerekir.” şeklinde konuştu.

Hatay Reyhanlı’da meydana gelen üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Dünya Hemşireler Günü programındaki konuşmasında şunları ifade etti: “Tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum. Her meslek grubunun kazanımları da vardır, kazanımlarının olmadığı dönemleri de vardır. Ama bir olayı değerlendirirken artıları ve eksileri beraber düşünmek lazım. Son yıllara baktığımızda Türkiye’deki hemşirelik mesleğinin nereden nereye geldiğine iyi bakmak gerekir. Bundan 10-15 yıl öncesinde hemşirelere yüksek lisans ve doktora yaptıracak kaç kurumumuz vardı? Kaç tane hemşirelik fakültemiz vardı? Hemşirelik mesleği sadece kızların mesleği iken bugün erkek öğrencilerimiz de bu gruba dâhil olmuştur. Gün geçtikçe bu mesleğin mensuplarının kazanımları, kaliteleri artmaktadır. Olaylara bu yönüyle de bakmak gerektiğini düşünüyorum.” 

“İçerisinde bulunduğumuz yurt topraklarında sıkıntısız ve sorunsuz olarak yaşamak kolay değildir.” diyen  Prof. Dr. Çelik, “Biz Batı Avrupa’nın sıradan, herhangi bir ülkesi değiliz. Üzerinde bugün yaşadığımız topraklar, geçmişte de vatan yapmak için bize sancılı olmuştur. Bugün de sancılı olmaya devam etmektedir. Bu vesile ile Hatay Reyhanlı’da yaşanan üzücü olaydan dolayı hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Olaylara bu bağlamda baktığımızda, belli mesleklerimizin kazanımlarını, durumlarını göz önünde bulundururken, içerisinde yaşadığımız coğrafyanın ve ülkemizin genel durumunu da göz önünde bulundurmak zorundayız. Gelecekte önemli bir sağlık merkezi olacak ülkemiz, önemli sağlık sistemlerini sadece ülkemiz insanlarına değil, çevremizdeki komşu ülkelere ve hatta dünya insanına sunacaktır. Ülkemizde normal turizmin yanında, sağlık turizminin de ayağa kalkacağını umuyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı da devam ettiriyoruz.  Dolayısıyla bir taraftan insanlığa sağlık hizmeti verirken bir taraftan da ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacağız.” ifadelerini kullandı.

Hemşirelik mesleğinin sağlık sektörü içerisinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çelik, “Hemşirelik, sağlık sektörünün vazgeçilmez temel birimlerinden biridir. Hiç kimsenin bu mesleği göz ardı etmesi, onların haklarını gasp etmesi mümkün değildir. Tabii ki, bu noktada her meslek grubu kendi haklarını savunmak, elde ettiği kazanımlarını daha ileriye taşımak durumundadır. Bu açıdan Üniversite olarak üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah Sağlık Yüksekokulumuzun da gayretiyle Yüksekokulumuzun bu yıl Fakülteye dönüştürülmesini sağlayacağız. Yine bunun yanında kadrolarımızı kuvvetlendirerek hemen her alanda yüksek lisans eğitimi verme noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmalardan sonra uzaktan eğitimle yüksek lisansını tamamlayan hemşirelere diplomaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız