SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fakülteyi İşgal Ettiler!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:12:08
Fakülteyi İşgal Ettiler!..
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya İnönü Üniversitesi'nde 'Halepçe katliamında' hayatını kaybedenleri anma eyleminde gerginlik yaşandı. Polis, eylem yapmak isteyen üniversite öğrencilerine, biber gazıyla mücadele etti. 

 Üniversite kütüphanesinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik üniversite öğrencisi, önce yürüyüş daha sonrada basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet mensupları, yürüyüş için öğrencilerin izinlerinin olmadığını belirterek, sadece kütüphane önünde basın açıklaması yapabileceklerini söyledi.

 Emniyet mensuplarının yürüyüşe izin vermemesi üzerine grup, rektörlük binasının önüne yürüyerek, yürüyüşe izin verilmediği için eylem yapmak istedi.

 Grup, ellerindeki 'Halepçe'yi unutma insanlığını kaybetme' pankartlarıyla İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne yürümek istedi ancak çevik kuvvet ile özel güvenlik görevlileri, öğrencilerin önüne barikat kurarak, yürümelerini engelledi. 

  Bir süre kütüphane önünde oturan öğrenciler, daha sonra kol kola girerek, önlerinde oluşturulan barikatı geçmeye çalıştı. Yaşanan arbede sonrası polisler, gaz bombası ve biber gazı kullanarak grubu dağıttı. Kütüphanenin içerisine kaçan grup, arka kapıdan çıktı. Biber gazı sonrası limon ve suyla birbirlerinin müdahalede bulunan öğrenciler, bir süre meydanda bekledikten sonra dağıldı. 

-İktisat Fakültesi'ni işgal ettiler-

 Gruplar halinde İktisat Fakültesi'nin içerisine giren öğrenciler, bir süre fakülte içerisinde slogan attı. Üniversite yetkililerinin fakülte içerisinde basın açıklaması yapmalarının doğru olmadığını söylemesine rağmen öğrenciler, ilk önce saygı duruşunda bulundu, daha sonrada basın açıklaması yaptı.

 Grup adına açıklamada bulunan üniversite öğrencisi Demet Ercan, "16 Mart 1988 günü, insanlık tarihinin utanç verici sayfalarından biridir. Dünyanın tanrılaştırılan güçlerinin ve onların yerli kuklalarının Ortadoğu halklarına yaşattığı katliamların biri de, 27 yıl önce bugün gerçekleştirilen Halepçe'dir. Enfal katliamının bir parçasıdır Halepçe. Bu katliamla, 182 bin insan kimyasal silahlarla öldürülmüştür. İnsanlık onurunun bir daha ayaklar altına alınmaması ve insanlığın gerçekten tekrar doğuşu için mücadelemiz yükselecek, her alanda kendini gösterecektir" dedi. 

Haber - Foto : Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız