SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fantom Düştü, Pilotlar Yaralı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:03:50
Fantom Düştü, Pilotlar Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’dan kalkan RF-4E Fantom tipi savaş uçağının Sivas'ın Kangal ilçesi yakınlarında düştüğü, uçak yere çarpmadan hemen önce paraşütle atlayan pilotların yaralı kurtulduğu bildirildi. 

Olayla ilgili ilk bilgiyi veren Malatya Valisi Vasip Şahin, “Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden kalkan RF-4E uçağının Sivas ili Kangal ilçesinde düştüğünü öğrendik. İlk belirlemelere göre iki pilot da kurtulmuş” dedi.

Saat 15.22'de Kangal ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki bir alana düşen askeri uçaktan yaralı kurtulan pilotlar Yarbay Serdar Çeliker ve Yüzbaşı Fatih Tüm Kangal Devlet hastanesindeki ilk müdahalelerinin ardından helikopterlerle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI..

Genelkurmay Başkanlığı'nca,planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağının Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü belirtilerek olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulduğunu açıklandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya'dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır"

"İKİ UÇAKTI, BİRİ DÜŞTÜ.."

Sivas Kangal’da düşen RF-4E tipi savaş uçağının düşmesi görenler, uçaklar giderken birinin düştüğünü söylediler.

Uçağın düşüşünü gördüğünü iddia eden bir çocuk, “İki uçak giderken, birisi aniden düştü. Pilotların atladığını gördüm” ifadelerini kullandı. 

PİLOTLAR MALATYA'YA GETİRİLDİ..

Sivas Kangal’da düşen askeri uçaktan atlayarak kurtulan iki pilot, helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildi. 

Malatya 7’nci Ana Jet Üssü’nden kalkan uçağın Sivas ili Kangal ilçesinde düşmesinden sonra paraşütle atlayıp kurtulan iki pilot, helikopterle Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirilerek, tedavi altına alındı. Pilotların sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Bu arada, yaralı pilotlar Turgut Özal Tıp Merkezi’ne getirildiği sırada, bir pilotun annesinin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

FOTOĞRAFLAR: Uçağın enkazı yanında yaralı bulunan bir pilota vatandaşlar ilk müdahaleyi yaparken, olay yeri ve pilotlar Malatya TÖTM'ye getirilirken. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız