SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fark Ücreti Almayacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:54
A- A+ PAYLAŞ
 
Özel Hastanelerde katkı payının yüzde 90’a çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Dr. İbrahim Karaman, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada fark ücreti almayacaklarını bildirdi. 
 
Gözde Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman, Gözde Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Demirbilek ve Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Bozyiğit, özel hastanelerde katkı payının yüzde 90 artmasıyla ilgili açıklamada bulundu. Dr. İbrahim Karaman, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada katkı payı almadıklarını kaydederek,“Sağlık Bakanlığı, özel hastanelerde katkı payını yüzde 90’a çıkarma kararı aldı. Özel hastaneler önceden yüzde 70’e kadar aldıkları fark ücretini artık yüzde 90’a kadar alma yetkisine sahip. Ama bu illa kullanılacak diye bir anlam ifade etmiyor. Özel Gözde Sağlık Grubu hastaneleri olarak yüzde 60’kende biz fark ücretini almıyorduk, yüzde 90’da da fark ücretini almayacağız. Bunu kamuoyuna ifade etmek istiyoruz. Biz yüzde 90 fark ücretini almayacağız. Hastalarımız müsterih olsun böyle bir sıkıntı yoktur. Eskiden neyse bu uygulamamız devam edecek. Gönül rahatlığı içinde hastanemize gelmeye devam edebilirler. Endişe duymalarına gerek yoktur” dedi.
 
“AYAKTA DURMA MÜCADELESİ VERİYORUZ”
Özel hastanelerin zor şartlarda hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Karaman, “Malatya hastanecilik konusunda hakikaten çok şanslı. 10 tane özel hastane, 2 tane devlet hastanesi ve çok güçlü bir üniversite hastanesi var. Malatyalılar sağlık hizmetine ulaşmada son derece şanslı. Birçok ilde hatta büyük şehirlerde insanlar böyle bir şansı bulamıyor. Haliyle bu şans ve imkanlar varken bir yandan da bu imkanları sunan özverili insanlar için yapılan eleştirileri insafsızca buluyorum. Zor şartlarda hizmet vermeye devam ederken, özel hastanelere sahip çıkın. Eskiden bir dönem karlılık vardı ama öyle bir karlılık kalmadı. Şuanda ayakta durma mücadelesi veriyoruz. Özel hastaneler var olmayla yok olma arasında gidip geliyor. O noktada eleştirilerin daha insaflı şekilde yapmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
“MALATYA’DA SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNİ KURMA AMACIMIZA NİHAİ ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”
Karaman, grup olarak hedefleri hakkında da bilgiler vererek, “Fiziki ortamların kalitesini son derece artırdık. Her yaptığımız çalışma bir öncekinden daha üst kalitede oluyor. Biliyorsunuz binalar hastaları iyileştirmiyor. Doktor ve yardımcı sağlık personelleri kapsamında kadromuzu çok daha güçlendirdik. Çok iyi hekimlerimizi kadromuza kattık. Kardiyoloyi ve kalp damar cerrahisi açısından bölge hastanesi olma misyonumuza son derece hızlı bir şekilde yürümeye devam etmekteyiz. Ayrıca ekipman yelpazemizi artırıyoruz. Malatya’da ve bölgede daha farklı, daha kaliteli ne yapılabilir bunun çabası içerisindeyiz. Bu çabamız devam edecek. İnşallah Malatya’da nihai amacımız olan Sağlık Bilimleri Fakültesini kurma yönünde emin adımlarla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Bozyiğit ise, “Malatya’nın en iyi hastaneleri statüsünde yer alıyoruz. Bu statü verilirken, buradaki kaliteye göre değerlendirmeler yapılıyor. Demek ki biz Malatya’da bu yönden en iyi hizmeti veren hastaneler gurubuyuz. Ve bize de bunun karşılığı olarak “yüzde 90’a kadar fark ücreti alabilirsiniz” diye devletin vermiş olduğu bir imkan var. Ama bu hastanın cebinden çıktığı için ve de ülkemizin ekonomik şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda, fedakarlıkta bulunarak, hastalarımızdan bu fark ücretlerini almıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Gözde Hastanesi Başhekimi Dr. Oğuz Demirbilek de, hastane olarak hiçbir zaman fark ücreti almadıklarını belirterek, “Geçmişte de fark ücreti almıyorduk. Bundan sonrada fark ücreti almayacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız