SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Farkı Görüyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:45
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partili yöneticiler ile birlikte Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Birliği Başkanı Mustafa Erhan'ı ziyaret etti.

Milletvekili Öznur Çalık buradaki konuşmasında, "Biz on yılda neler yaptık, bugünkü durumumuz ve bundan sonra neler yapacağız, hedeflerimizde neler olmalı konusunda karşılıklı istişare içerisinde olup süreci beraber çok daha iyi götürme arzusu ile buradayız. 10 yıldır tarımda yapılan destekler, teşvikler, krediler, hibeler cumhuriyet tarihindeki desteklere ve hibelere kredilere baktığımız zaman, farklılığını çok net görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarım, Malatya’da ve Türkiye’de bizim geçim kaynağımız. Doğu ve Güneydoğu’da cazibe merkezi haline gelen Malatya'nın istihdam yaratan, özellikle tarıma dayalı ekonomiyi yadsıyamayız. Bu vesileyle Malatya’da tarıma dayalı tüm kurum ve kuruluşları tek tek ziyaret edip 10 yıldır neler yaptık ve bundan sonraki 2023 hedeflerini ortaya koymalıyız. Şu anda bölgemizin yaklaşık 140 trilyonluk kullanmış olduğu kredi ve Malatya için kullanmış olduğu miktar ise yaklaşık 30 trilyon. Bunun daha fazla arttırılması ve daha fazla çiftçiye ulaştırılması gerekiyor. Bu konuda sayın müdürümüz ve biz gerekeni yapacağız ve birlikteliğimizden kuvvet doğacaktır. Hayvan üreticilerimizde yem, saman sorunu çok ciddi sıkıntı. Samanın fiyatının 1 liranın üzerine çıktığı ve üreticilerin sıkıntı yaşadığı bizlere iletiliyordu. Tarım Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışma ile çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifleri'ne başvurularını yaparak, 250 kuruşunu devlet karşılayarak, vatandaşımız çok daha uygun fiyata alabilecek. Çiftçilerimiz ilde ve ilçelerde Tarım Kredi Kooperatifleri'ne müracaat ederek bu destekten mutlaka faydalanmalılar."

Tarım Kredi Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği Müdürü Mustafa Erhan ise, "Geçen yıla göre tahsilatlarımızı, faaliyetlerimizi arttırdık. Şu anda 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 16 bölge müdürlüklerimiz içerisinde en yüksek tahsilat ortalamasına ulaşan bölge biz olduk" şeklinde bilgi verdi. Çalık, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız