SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Farkındalık Oluşturmak İçin Yarışma Düzenledik"

0
Güncellendi - 2018-10-29 04:26:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Hematolojik Nadir Hastalıklar Derneği tarafından kanser hastalarının yaşadıklarına dikkati çekmek amacıyla "Hayata Tutunma Öyküleri" ile "Görsellerle Hayata Tutunmak" başlıklı yarışma düzenlenecek.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Ünitesi Sorumlusu ve Dernek Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanser hastalarının sorunlarına farkındalık oluşturmak amacıyla yarışmalar düzenlediklerini belirtti.

Dernek olarak düzenleyecekleri 2 farklı yarışmaya başvuruların başladığını kaydeden Erkurt, yarışmalarla kanser hastası ve yakınlarının yaşadıklarının anlatılacağını söyledi.

Görsellerle Hayata Tutunmak Yarışması'na gönderilecek eserlerin kanser ve kanser hastalarıyla ilgili olması gerektiğini anlatan Erkurt, "Yarışmacılar, kanser hastalarının hikayelerini resim, fotoğraf veya logo gibi her türlü görsele yansıtan eserlerle katılabilir. Kişiye kanser tanısı konduktan sonra, hastanın ve yakınlarının yaşadıkları gerçekten bir travma. Sonu ölüm olabilecek bir hastalığın tanısı konduğu zaman hastaya ve çevresine yardımcı olmak gerekir. Biz de dernek olarak farkındalık oluşturmak istedik. Farkındalığı arttırmak amacıyla da yaşananların hastaların veya hasta yakınlarının gözünden resmedilmesini istedik." diye konuştu.

Erkurt, diğer yarışmada ise kanser hastalıklarının yaşadıklarını öykülerle topluma yansıtmak istediklerini ifade etti.

Görsellerle Hayata Tutunmak Yarışması'na son başvuru tarihinin 1 Ocak 2019 olduğunu bildiren Erkurt, Hayata Tutunma Öyküleri Yarışması'nın ise son başvuru tarihinin 16 Aralık 2018 olduğunu kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız