SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Farkındalık Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Avrupa Birliği (AB) uyum çalışmaları çerçevesinde Çiftlik Muhasebe ve Veri Ağı (ÇMVA) farkındalık toplantısı düzenlendi.
 
ÇMVA projesinin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık toplantısı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Salonu'nda yapıldı. Pilot olarak uygulanan ve çiftçilerin tarımsal faaliyetleri ile ilgili bütün girdi ve elde edilen ürünlerin kayıt altına alınarak, işletmelerinin daha etkin yönetilmesini sağlamak ve makro düzeyde doğru politikaların geliştirilmesinin amaçlandığı proje toplantısına; Hollanda Araştırma Enstitüsünde görevli Tarım Ekonomistleri Ben Camphuis ve Aaldrich Enting, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Mühendis Ahmet Çeliker, Tercüman Rabia Bülbül, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, ÇMVA İl sorumluları Mühendis Çetin Esen, Tekniker Metin Baysal, Tarım Kredi . Bölge Müdürlüğünden Mühendis Suat Koşar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı İsmail Aydın, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birlik Başkanı Aziz Kurdoğlu, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Osman Güder ve 21 çiftçi katıldı.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Ramazan Aytekin, "Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum çalışmaları kapsamında 2008 yılında Adana, Bursa, Erzurum, Giresun, İzmir, Konya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Tekirdağ olmak üzere 9 ilde başlatılan ÇMVA projesine 2011 Yılında Malatya, Samsun ve İstanbul illeri de dahil edilerek il sayısı 12 ye çıkarılmıştır" dedi.
 
Malatya'da 2011 yılı Ocak ayından itibaren 28 Köy merkezinde 50 çiftçi proje kapsamına alınmış olup, katılım sözleşmelerinden sonra anket çalışmaları yapılarak proje başlatıldı. Toplantının öğleden önceki bölümünde Birlik Başkanları ve Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü Temsilcisi ile, bundan sonraki süreçte çiftçi sayısının artırılması, projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması, amacı, faydaları, Hollanda ve Türkiye'de uygulama farklılıkları ve etkin uygulanabilmesi için hangi yolların izlenebileceği konuları tartışıldı.
 
Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise çiftçilerin katılımıyla ÇMVA projesinin tanıtımı, uygulamaları ve faaliyetlerin karlılığının karşılaştırıldığı grup çalışması yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız