SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Farklı Bakmayan Lider Olamaz'

A- A+ PAYLAŞ

MÜSİAD tarafından "Siyaset ve İş Hayatında Liderlik" konulu konferans gerçekleştirildi. Yrd.Doç.Dr. Mustafa Özel tarafından verilen konferansta liderlik vasıfları anlatıldı.

Konferansa ilişkin olarak dernek tarafından yayınlanan basın bülteninde şu bilgiler yeraldı:

"Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi tarafından düzenlenen, 'Siyaset ve İş Hayatında Liderlik' konulu konferansta liderliğin gerekliliği, lider olabilmenin özellikleri anlatıldı.

Araştırmacı-Yazar Yrd. Doç. Dr Mustafa Özel tarafından verilen konferansın açılış konuşmasını MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin yaptı.

Şahin; "Tarihi öncü kuşaklar yapar, medeniyet yürüyüşünün uçbeyleri öncü kuşaklardır. Binlerce yıllık medeniyet yürüyüşümüzün ilerleyişinde en önde saf tutanlar; ilmi ile amel eden alimler, adaletle hükmeden emirler ve dürüst, güvenilir tüccarlar olmuştur

Alim, emir ve tacirin birlikte ilerledikleri medeniyet yürüyüşü, Hz. Mevlana`nın pergel metaforu ile belirttiği gibi bir ayağı değerlerine sıkı sıkıya bağlı, diğer ayağı ile bütün ufukları dolaşan bir anlayışı temsil etmektedir. Bu anlayış insanın madde ve mana bütünlüğü içerisinde hareket ederek, gerçek amacın “kulluk” olduğu düşüncesini gönüllerde işleyen fütüvvet ve ahilik geleneği ile gelişerek büyük bir miras oluşturmuştur.

Medeniyet mirasını bugün yeni sözler söyleyerek, gönüllere nakşedecek öncü kuşaklar tarihin akışını yeniden şekillendirecektir. Medeniyet ideali doğrultusunda yeni bir söz söyleyen Müsiad, tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin korunduğu, gözetildiği; kendi içinde yekvücut, bölgesinde lider ve dünyada etkin bir Türkiye oluşturma ideali için son 20 yıldır durmadan yenilenen bir heyecanla çalışıyor.

Müsiad, Türkiye`nin girişimci ruhunu dirilterek, ülkemizin kalkınma öyküsünün baş kahramanları arasında yer almıştır. Müsiad’ın temsil ettiği teşebbüs kültürü, gücünü ve dinanizmini manevi değerlerden alan, tüm üyelerin kardeşlik ve dayanışma duygusu ile birbirine bağlandığı bir gönül birlikteliğidir.

Müsiad, ekonomik sahada oluğu gibi, terörün bitmesi, toplumsal barışın tesisi, kardeşlik ikliminin yaygınlaşması, birlik ve beraberliğin sağlanması açısından önemsediğimiz demokratik açılım projesini de desteklemektedir.

Ülkemiz açısından üzerinde durulması gereken bir diğer konu Ergenekon ismiyle gündeme gelen temiz eller girişimidir. Bu davanın hukuk çerçevesinde sonuna kadar gidilerek tamamlanması için, herkesin ve her kurumun üzerine düşen mesuliyeti yerine getirmesi şarttır. Mecliste görüşülen Anayasa değişiklikleri yeterli olmamakla birlikte halka sorulduğu takdirde Referandumda gerekli desteği vereceğimizi ifade edelim."

Konferansı veren Mustafa Özel ise, lider olmanın birinci vasfının farklı bakabilme yeteneği olduğunu söyledi.

Yapılan araştırmalar sonucunda insanların yüzde 99,9'unun rahatına düşkün olduğunu ve farklı düşünmeyi asla gündemine getirmediğini kaydeden Özel, "Farklı bakan, farklı düşünme yatkınlığı olan insanlar çok azdır. Farklı düşünüyor gibi yapanlar çoktur ama gerçekten farklı bakanlar azdır" diye konuştu.

İnsanların zihninde canlandıramağı ve çözemediği hiçbir meseleyi gerçek hayatta da çözemeyeceğini ifade eden Mustafa Özel, "Zihinde kurguladığınız hemen hayata çıkacak değil. Çok çalışacaksınız, kurgulayacaksınız ve deneyeceksiniz. Ama kafada bir fikir yoksa neyi deneyeceksiniz" şeklinde konuştu.

Organizasyonların hiçbirinin lider olmadan ortaya çıkamayacağını belirten Mustafa Özel, "Farklı bakma yatkınlığı olmayanlar, liderlik yapamazlar. Farklı bakanlar kültürel yada siyasi bir organizasyon oluştururlar ve insanlar onun etrafında toplanmaya başlar.

Ancak bundan sonraki aşamada farklı bakabilmeyi tek insandan bekleyemezsiniz. Bir insan bir organizasyonun içinde sürekli en zeki, en akıllı ve en yaratıcı olamaz. Bu yaşamın tabiatına aykırıdır.

Farklı bakışlılık şarttır, gereklidir ama tek başına yeterli değildir. İkinci aşamada, irtifalarını yükseltmesi gerekir. Burada devreye giren örgütsel, cemiyetçi bakışıdır"dedi.

Konferansın ardından MÜSİAD’a katılımılar sebebiyle yeni üyelere rozetleri Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adalet Ve Kalkınma Partisi(AKP) İl Başkanı Mustafa Şahin Şube Başkanı Namık Şahin tarafından takıldı.

Konferans soru cevap kısmıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız