SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Farklı Görüşteki Hocalar Gelecek'

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:25:13
'Farklı Görüşteki Hocalar Gelecek'
A- A+ PAYLAŞ

İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın organize ettiği Diriliş Buluşmaları Cuma günü Malatya’da yapılacak.

20 Kasım Cuma günü akşam 18.00’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan etkinlik öncesi basın toplantısı düzenleyen İHH Malatya Başkanı Ömer Derin, Diriliş Buluşmaları’nın ikincisinin Malatya’da düzenleneceğini belirtti. Tüm Malatyalıların konferanslarına davetli olduğunu belirten Derin, Batı menşeli 'İslamafobi' algısının tüm İslam coğrafyasında oluşturulmak istendiğini kaydetti. Derin, “Müslümanların birbirlerini yıkıp kırdığı kesip doğradığı algısı oluşturulurken biz tüm farklılıklarımızla rağmen Allah bizi kardeş ilan etmiştir. Resulullah bizi birbirimize emanet etmiş düşüncesiyle hareket ediyoruz. Tüm farklılıklarımıza biz kardeşiz. Farklı düşüncelerimize rağmen aynı okyanusa ulaşacak olan nehirleriz. Bütün Müslümanları seviyoruz. Bütün Müslüman kardeşlerimizle beraberiz. Yeniden bir Diriliş ruhu verecek programlar yapmayı hedefledik” diye konuştu. Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu alimleri Diriliş Buluşmaları’nda bir araya getireceklerini aktaran Derin, “Dışarıdakiler bizim bir ve beraber olduğumuzu görsünler ve biz ne yaparsak yapalım bunların elinde Kur’an ve sünnet var. Onlara sarıldıkları müddetçe Müslümanlar birbirinden kopamayacaktır” ifadelerini kullandı. Derin, Diriliş Buluşmaları programına konuşmacı olarak Nurettin Yıldız, İhsan Şenocak, Metin Balkanlıoğlu, Ebubekir Sifil, Faruk Beşer ve Muhammet Emin Yıldırım’ın katılacağını belirterek İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ında ev sahibi olarak programda hitap edeceğini kaydetti.

İHH Teşkilatlanma Birimi Sorumlusu Bekir Ün ise Diriliş Buluşmaları programını 1 yıl önce başlattıklarını ve ikincisinin ise Malatya’da düzenleneceğini söyledi. Son dönemlerde İslam aleminin mezhep çatışmaları ile parçalandığını ifade eden Ün, “Bizim derdimiz bu parçalanmayı gidermek. Bunun için neler yapa biliriz diye düşünüyoruz. Her ay farklı şehirlerde hoca sayımızı da çoğaltarak bu bölünmüşlüğü gidermek. Ümmet için taşın altına koyan herkesten çalışmaya onlarla beraber ümmetin geleceği adına daha güzel işler sarf ediyoruz. Bizim derdimiz farklı görüşteki hocaların bir arya geldiğini birlikte olduğunu göstermeleri” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız