SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Farklı Niyet Doğru Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi ve AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, yasal olarak yapılan dinlemelerin hukuk dışı gösterilmesinin doğru olamayacağını söyledi.

AKP Malatya İl binasındaki vekil nöbetçi uygulamasına bu hafta Milletvekili İhsan Koca katıldı. Bu haftanın Engelliler Günü'ne denk geldiğini hatırlatarak basın toplantısına başlayan Koca, "Engellilere bir insan olarak, bizden birisi olarak görüp, onların hayatlarını daha kolaylaştırmak hepimizin boynunun borcu. Engellilere yönelik olarak AK Parti döneminde çok güzel hizmetler verildi. Ancak tüm sorunlar bitmiş değil. Engellilerin sorunlarını çözümü için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Malatya'da Aile Hekimliğinin kurulmasının ertelenmesi ile ilgili olarak ise Koca, "Maddi konular hepimizin malumu. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı arasındaki görüşmeler devam ediyor. Alt yapı olarak Malatya hazır. Sadece iki bakanlık arasındaki görüşmelerin olumlu geçmesini bekliyoruz" şeklinde bilgi verdi.

Telefon dinleme tartışmaları ile ilgili olarak ise Koca şunları söyledi:

"Yasal ile yasal olmayan dinlemeleri ayırt etmek lazım. Yasal olarak yapılan dinlemelerin hukuka aykırı olduğunu iddia etmek doğru değil. Hiç bir kamu kurumun hukuk dışı dinleme yaptığı kanaatinde değilim. Bunun dışında illegal yollardan yapılan dinlemeler vardır ve bundan da kamu kurumlarını sorumlu tutmak doğru değil. Yasal olmayan yollarda yapılan dinlemelere yönelik verilecek cezaların arttırılması için yasal çalışmalar önümüzdeki dönem gerçekleştirilecek."

AKP Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'a torpil talebinde bulunduğu iddiasına ise Milletvekili Koca şu ifadeleri kaydetti:

"Sincan Ağır Ceza Mahkemesi başkanını yaptığı savunmasında milletvekillerinden, bakanlardan kendisine çeşitli talepler geldiğine ilişkin belgeler geldiği söyleniyor. O belgelerden birinde de sayın milletvekilimizin ismi geçmekte. Bunu torpil olarak değerlendirmemek lazım. Belki bir referans, belki bir hemşeri referansı diye değerlendirmek mümkün olabilir. Arkasında farklı niyetler aramak doğru değil diye düşünüyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız