SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Farklı Sisteme Gidiyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran (soldan 2.), yerel gazeteleri ziyaret etmek üzere Malatya'ya geldi.

Duran, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman'ı da makamında ziyaret ederek, bir basın açıklaması yaptı.

Malatya'da ki gazeteleri yerlerinde incelemek amacıyla geldiklerini belirterek incelemelerin sonucunda oluşturacakları rapor doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini belirten Duran, "Basın İlan Kurumu'nun Malatya'ya büro kurması tabi genel müdürlüğümüzün alacağı bir karardır. Bu konuda karar verme yetkisi genel müdürlüğümüze aittir ve benim bu yönde bir açıklama yapmam doğru olmaz. Şunu belirtmek isterim Genel Müdürümüz Mehmet Atalay'ın göreve başlamasının ardından mevcut yapılanmamızda ciddi anlamda bir yenilenme söz konusu olmuştur. Önümüzdeki süreç ilanların dağıtılmasında bazı farklılıkların olacağı bir süreç olacaktır. Gelecekte bölgesel anlamda bir yapılanma söz konusu olacaktır. İlk etapta yeni yapılanmayla birlikte hızlı bir şekilde şube açma çalışmaları yapıldı. Şuan itibariyle şube sayımız 25 oldu. Ama her gittiğimiz ilde şube açacağız diye bir kaide yok. Şuanki amacımız gittiğimiz illerde ki gazeteleri yerinde görmek içindir. Bu yapılanmamızla birlikte gelecekte her şey yerine oturacaktır. Çok farklı bir sisteme doğru gidiyoruz ve bu çalışmalarımız sistemin taşlarını yerine oturtma çalışmalarıdır" dedi.

Duran, basın mensuplarının yerel gazetelerin temel gelir kaynaklarından olan kamu ihale ilanlarının internet üzerinden yayımlanması konusunun konuşulduğu yönündeki sorusuna; "Teknolojiyi reddetme şansımız yok ancak önlem alabiliriz" cevabını verdi.

Duran, şunları kaydetti: "Bu konunun evveliyatına da bakmak gerekiyor. Yerel gazetelerde yayınlanan resmi ilanlar gazetelerimizin temel gelir kaynağıdır. İhale ilanlarının kurumların kendi internet sitesinden yayınlaması konusunda biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şuan bu konuyla ilgili taslak olarak bekleyen bir çalışma var ve gelecekte bu konuyla ilgili önümüze neyin çıkacağını bilmiyoruz. Fakat şunu belirtmek gerekirse teknolojiyi reddetme şansımız yok ancak önlem alma şansımız var. Ama şunu belirtmek gerekirse artık kamu ihale ilanlarının kurumların internet üzerinden yayınlanması zamanla devam edecek diye düşünüyorum. 2003 yılından beri bu konu karşımıza çıkmaya başladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız