SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Farklılığımız Zenginliğimiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kutlu Doğum konferansı ve lokma ikramı programı düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya Müftülüğü ile Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı işbirliği çerçevesinde, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Salonu'nda gerçekleştirilen kutlu doğum konferansı ve lokma ikramı programına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Müftü Hacı Yusuf Gül, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlhan İçen, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, bazı belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı parti, oda, dernek ve sendika başkanları ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Programda konuşan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Hz.Muhammed'in (SAV) 1400 seneden beri güzel mesajlar verdiğini belirterek, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, bu tür programların Peygamber Efendimizi daha iyi anlamaya vesile olduğuna dikkat çekerek, "Peygamber efendimizin doğumu, insanlığın bir anlamda yeni doğumu demektir" diyerek, bir, iri ve diri olmamız gerektiği üzerinde durdu.

Müftü Hacı Yusuf Gül de konuşmasında Kutlu Doğum Haftası üzerinde durup, "Hz. Muhammed (SAV), yolumuzu aydınlatan ışıktır. O'nun doğumu, insanlık alemine Canab-ı Allah'ın bir lütfudur. Halkı, Hak'ka çağırıp Kur'an dan bir an bile uzak kalmamıştır. İnsanlara doğru yolu göstermiştir. Kısacası, Hz. Muhammed (SAV), yolumuzu aydınlatan ışıktır" diye konuştu.

"FARKLILĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZDİR"
Açılış konuşmalarından sonra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Saffet Sancaklı, "Hz.Muhammed ve Ehlibeyt Sevgisi" konulu konferans verdi. Dekan Sancaklı konferansında, "Farklılığımız zenginliğimizdir" diyerek, son zamanlarda, ayrılık ve gayrılık olmadan birlikte programlar düzenlenmesinin önemini anlattı.

"Peygamberimizi kuru kuruya anmak yerine anlamak ve tanımak lazım, örnek almamız lazım" diyen Dekan Sancaklı, "Müslümanlar çiçek bahçesi gibidir. Çiçek bahçesinde her türlü çiçek bulunur. Bizlerin bu farklılığı, kültür zenginliğimizdir" ifadelerini kulandı.

Davetlilere daha sonra lokma pilavı ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız