SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Farklılık Yaratmamız Gerekli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:23:27
A- A+ PAYLAŞ

Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı. 

Fırat Kalkınma Ajansı Salonu'ndaki toplantıya; AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Müjde Demirkazık ile birlikte Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarında görev alan kadın yöneticiler ve temsilciler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milletvekili Öznur Çalık, "Kadın konusunda farkındalık yaratmamız gerekiyor. Malatya çok önemli illerden bir tanesi. Yerel yönetimlerde de kadınlarımızın varlığının hissedilmesi gerekir. Malatya artık 'Kadın Dostu' bir şehir. Her yerde bunu hissettirmemiz gerekiyor. Sadece sözde ya da projenin adı kadın dostu şehir olmamalı. Sadece karar alma mekanizmalarında değil, her alanda, her fikir platformlarında kadının dostu olmasına dair kadın dostu şehir farkındalığını hissettirmemiz gerekiyor" dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop ise, ajans bünyesinde bulunan Danışma Kurulu’nda şu anda 100 üyeden sadece 2 kadın üyenin yer aldığını, ancak daha fazla kadın üye kontenjanının olması için Kalkınma Bakanlığı’na bir öneride bulunduklarını belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da, Kadın Dostu Malatya için yürütülen tüm çalışmalara Malatya Belediyesi'nin katıldığını kaydederek, "Malatya’da ilk defa bir kadın kültür ve spor merkezini açtık. Özellikle derneklerimizin bu konuya duyarsız kaldığını ifade edeyim. Şu anda çok yoğun bir ilgi görüyor. İçerisinde kafeteryası, spor bronşları salonları, çalışma atölyeleri, bilgisayar salonu, kütüphanesi ile güzel bir merkez yaptık" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, kadın sivil toplum kuruluşu yöneticilerini ve temsilcilerini İl Genel Meclisi toplantılarına davet ederek, çalışmaları izlemeye davet etti. Şavata, İl Genel Meclisi’nin çalışmalarına kadın yöneticilerin destek verebileceğini vurguladı.

İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Müjde Demirkazık da, Kadın Dostu Kentler Projesi’nin Türkiye’de 2002 yılında başladığını ve 2004 yılında hız kazandığını, Malatya’da ise 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren yürütüldüğünü aktardı.

Demirkazık, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında eğitim, sağlık, istihdam, şiddet, katılım, kentsel hizmetler konusunda çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Toplantıda açılış konuşmalarının ardından, fikir alışverişinde bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız