SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fasıl Buluşturdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:42
Fasıl Buluşturdu
A- A+ PAYLAŞ

Adana  ‘’Musikişinas Platformu’nun düzenlediği geleneksel aylık fasıl gecesi Borsa Restoranda yapıldı. 

Kurucu ve icra komitesinde; Muzaffer Bal, Orhan Apaydın, Halil Tüm, Mustafa Varan, Ece Berk, Hüseyin Aksoy, Yalçın Öcal, Dr. Erol Atilla gibi çok sayıda Malatyalı iş adamı, bürokrat,  gazeteci ve yine Malatyalı olan Adana Büyükşehir Başkan vekili Halil Tüm’ün de bulunduğu Musikişinas Platformu'nun bu ayki konuğu Kültür Bakanlığı sanatçısı Çiğdem Kırankaya Gürdal’dı.

Platformun Ankara temsilcisi olan Ertaç Önal ile birlikte Adana’ya gelen Kültür Bakanlığı, Türk Dünyası Müzik Topluluğu ve TSM sanatçısı Çiğdem Kırankaya Gürdal ile Ertaç Önal’a Başkan Vekili Halil Tüm, makamında ünlü Karatepe Kilimi armağan etti. 

Ankara’dan gelen konuklara öğlen yemeği olarak metrelik Adana kebabı ve şalgam suyu ikram edildi. Borsa Restoranda, akşam, platform üyelerinin oluşturduğu koro, Acemkürdi makamında eserleri seslendirdi.

Daha sonra sahne alan Sanatçı Çiğdem Kırankaya Gürdal; Hicaz, Hüzzam, Rast, Uşşak ve Hüseyni makamının sevilen eserlerini okudu. 200’aşkın davetlinin hayranlıkla dinlediği Gürdal’ın özellikle son albümüne okuduğu "Ah! Aşk sevdi gönlüm" isimli eseri büyük beğeni topladı. Zaman zaman Çiğdem Gürdal’ın okuduğu şarkılara eşlik eden davetliler, gecenin sonunda sanatçı ile birlikte fotoğraf çektirmek için de adeta yarıştılar.

Adana’daki Malatyalı hemşerilerin böylesine bir musiki ortamında buluşup hasret gidermeleri herkesi mutlu etti.

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız