SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fatih Hoca Vefat Etti

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'da da iki ayrı dönemde antrenör ve teknik direktör olarak görev yapan Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Oyuncu İzleme Departmanı antrenörlerinden Fatih Eser, vefat etti.

Ankara'da Beştepe Semti'ndeki evinde sabaha karşı 04.00 sıralarında kalp krizi geçiren 53 yaşındaki Fatih Eser, kurtarılamayarak hayata gözlerini yumdu. Ankaragücü Kulübü'nün formasını uzun yıllar giyen ve aynı zamanda genç milli de olan Fatih Eser, 16 yıldır çeşitli kulüplerde antrenörlük görevlerinde bulundu. Türkiye Futbol Federasyonu'nda son beş yıldır Genç Milli Takımlar antrenörlüğü yapan Eser, evli ve iki çocuk babasıydı.

Eser'in cenazesi 23 Mayıs Pazar günü öğlen Ankara Cebeci Orta Cami'inde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve futbol camiasına ise başsağlığı dilendi.

VURAL İLE ÇALIŞMIŞTI..
Fatih Eser, 1987-88 sezonunda Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın yardımcısı olarak görev yapmıştı. O sezon Malatyaspor'un tarihindeki en başarılı sezon olacaktı. Bir sezon öncesine kadar Türk futbolunun adını duymadığı Yılmaz Vural, Özkan Sümer'in yardımcısı olarak Malatya'ya gelmiş, Sümer istifa edince göreve devam etmiş ve Malatyaspor o sezonu averajla Fenerbahçe'nin ardından 6.sırada tamamlamıştı. 87-88 sezonuna güçlü bir kadroyla giren Malatyaspor fırtına gibi esmiş, ilk yarıyı 3. sırada kapatmıştı. İkinci yarının ortasında İnönü Stadında oynanan olaylı Bursaspor maçı, ardından verilen seyircisiz oynama cezasında Adana Demirspor'a 7-2 kaybedilen maç Vural'la birlikte Eser'in de istifasına neden olmuştu.

Malatyaspor sezonu Özkan Akbulut yönetiminde sürdürmüş ve ligi şampiyon Galatasaray ile Beşiktaş'ın ardından 3.sırada kapatmıştı.

Malatyaspor o sezon Galatasaray (3-1), Fenerbahçe (1-0), Trabzonspor (3-2) ve Beşiktaş (5-3) galibiyetleriyle "Türk futbolunda 4 büyükleri bir sezonda deviren ilk takım" olma unvanını elde etmişti. Bu galibiyetlerden ilk 3'ü Vural-Eser, sonuncusu Akbulut döneminde elde edilmişti.

Eser, Vural'la Malatyaspor'un ardından birçok takımda çalıştı.

Merhum Eser 1993-94 sezonunda Malatyaspor'a Teknik Direktör olarak dönüş yaptı. Yardımcılığını ise efsanevi Malatyaspor futbolcularından Levent Numanoğlu üstlenmişti. Ancak o dönem yaşanan yönetim kaosu ve anlaşmazlıklar sonrası henüz ligin başında istifa etmişti.

Kaynak: Bülent KORKMAZ arşivi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız