SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fatih Terim'e 9 Maç Ceza

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:17:23
Fatih Terim'e 9 Maç Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 9 maç ceza verdi. Terim'in yardımcılarından Hasan Şaşa'a 2 maç, Ümit Davala'ya 1 maç ve Sabri Sarıoğlu'na ise 1 maç ceza verildi. 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun bugün yapılan toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e Mersin İdmanyurdu maçındaki davranışları sebebiyle 9 maç ceza verildiği açıklandı.

GEÇEN SEZON ERTELENEN CEZA DA EKLENDİ

PFDK'dan yapılan açıklamaya göre Fatih Terim'e hakeme yönelik hareketinden dolayı 1, hakeme yönelik hakaretinden dolayı 3 maç, müsabaka temsilcisine hakaretinden dolayı 3 maç olmak üzere 7 maç ceza verildiği, ayrıca geçen sezon ertelenen 2 maç cezanın da buna eklenmesiyle cezanın 9 maça yükseldiği belirtildi.

Açıklamada “Fatih Terim’e Mersin İdmanyurdu maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10 bin TL para cezası, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10 bin TL para cezası, müsabaka temsilcisine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 10 bin TL para cezası, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle takdiren 20 bin TL para cezası, erteleme süresi içerisinde, hakaret ihlalinin tekerrürü nedeniyle 10.05.2012 tarihli ertelenmiş 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının cezasına eklenmesi,cezaların birleştirilmesi suretiyle Galatasaray A.Ş. teknik sorumlusu Fatih Terim’in, toplam 9 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ve 50 bin Tl para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.

Ayrıca aynı maçtan dolayı, antrenör Ümit Davala’ya müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç 10 bin TL, Hasan Şaş’a ise 2 maç 20 bin TL para cezası verildi.

Galatasaray Kulübü’ne ise Mersin İdmanyurdu maçında, taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 25 bin TL para cezası verildi.

BURSASPOR’A 100 BİN TL PARA CEZASI

Bursaspor Kulübü’ne, Beşiktaş maçında taraftarların neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratları nedeniyle 100 bin TL para cezası verildi.

ORDUSPOR’A 1 MAÇ SAHA KAPATMA CEZASI

Orduspor Kulübü’ne ise Fenerbahçe maçında, taraftarların neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle takdiren 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile 30 bin TL para cezası verildiği bildirildi.

Açıklamada Kayserispor’a Sanica Boru Elazığspor maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle her iki kulübe de 5’er bin TL para cezası verildiği açıklandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız