SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fatma Uygur Türkiye 2.si

0
Güncellendi - 2018-11-22 16:50:10
Fatma Uygur Türkiye 2.si
A- A+ PAYLAŞ

Fatma Uygur, Türkiye ikincisi oldu

Malatyalı karate sporcusu Fatma Uygur, Türkiye Karate Şampiyonası'nda +59 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.

Karate Federasyonu'nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Karate Şampiyonası, 14-18 Kasım Tarihleri arasında Rize Yenişehir Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Rize'nin ev sahipliği yaptığı Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Türkiye Karate Şampiyonası'nda 49 ilden 791 erkek, 588 kadın sporcu mücadele etti.

FATMA UYGUR FİNALDE YENİLDİ VE İKİNCİ OLDU

Türkiye Karate Şampiyonası müsabakalarında ilk defa bir üst grupta gençler kategorisinde yarışan Malatyalı karate sporcusu Fatma Uygur +59 kilogramda Türkiye ikincisi oldu.

Uygur, birinci turu geçtikten sonra ikinci tur maçında İstanbul'dan şampiyonaya katılan rakibini 4-1 yenerek, bir üst tura yükseldi. 3.maçta Hataylı rakibini 2-1 yenen genç karateci, 4.maçta Ankara'dan yarışmaya katılan rakibini 2-0 mağlup etti.

Şampiyonada, 5.maçta bir kez daha İstanbul'dan yarışmaya katılan rakibini 8-0'la geçen Uygur, adını finale yazdırmayı başardı. Final'de İstanbul'dan yarışmaya katılan rakibine 5-2 yenilen Uygur, kilosunda Türkiye ikincisi oldu.

"SİZLERİN DUYARLILIĞI ÇITAYI DAHA YÜKSELTMEMİZE VESİLE OLUYOR"

Karate sporcusu Fatma Uygur'un babası ve antrenörü Zeki Uygur, kızının elde ettiği dereceden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Uygur, "Çocuklarımın derecelerine, başarılarına duyarsız kalmayan, sevinçlerine yorumlarıyla ortak olan gerek mesajla gerekse de telefonla arayarak tebrik eden herkese teşekkür ediyoruz. Sizlerin bu duyarlılığı bizi kamçılıyor ve çıtayı daha yükseltmemize vesile oluyor" dedi.

Öte yandan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de Fatma Uygur'u elde ettiği dereceden dolayı tebrik etti. İl Müdürlüğü, resmi internet sayfasında, "Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporcumuz Fatma Uygur'u ve antrenörü aynı zamanda babası olan Zeki Uygur'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz" açıklamasını yaptı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Fatma Uygur (sağdaki) bir müsabakada

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız