SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Faydalı Bir Toplantıydı'

A- A+ PAYLAŞ

Bank Asya 1. Lig'den TFF 2. Lig'e düşen Malatyaspor'da istişare toplantısı yapıldı.

Nurettin Soykan Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, TFF Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, TSO Başkanı Hasan Erkoç, Malatyaspor Kulübü Başkanı Hanifi Selimoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ilk olarak Malatyaspor'un geçmişten bugüne geçirdiği süreci anlatan bir slayt gösterisi sunuldu. Daha sonra kulübün idari yapısı, gelir ve giderleri ve kulübe katkı sağlayabilecek projeler hakkında bir sunum yapan Kulüp İdari İşler Sorumlusu Özgür Aydın, "Malatyaspor'un son bilançosundaki ağır tablo ne tek başına bir insana ne de bir etkene bağlıdır. Futbol ve kulüp yönetim bilgi ve deneyimine vakıf olmayan yöneticilerin iş başında olması, kapalı, şeffaf olmayan, istişaresiz yönetim politikaları, piyasanın çok üzerinde fiyatlarla transfer yapılması ve prim politikası, görevi kötüye ve keyfi kullanma kulübün bu noktalara gelmesinde etken sayılabilir. Bizler görevin bilinçli olarak kötüye kullanıldığına inanmıyoruz ve inanmak da istemiyoruz.

Sonuç olarak bizler ailesine, işine ayıracağı mesaiyi ve parasını bu kulübe vermiş herkese saygı duyuyoruz. Bu doğrultuda yönetimimizin göreve başladıktan sonraki ilk icraatı kulüp hesapları alanında yetkin mali denetim uzmanları ve hukuk danışmanlarına hesapları inceletmek olmuştur. Bu süreç halihazırda hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu konuda ortaya çıkacak müspet bilgi ve belgeler kulübümüzün yüksek menfaatleri göz önünde bulundurularak, kamuoyuyla paylaşılacak ve hukuki yollara başvurulacaktır" dedi.

Kulübün 27 milyon TL'nin üzerinde borcunun bulunduğunu ifade eden Aydın, "Verilen çekler ve ödeme emirleri 1 milyon 468 bin 497 TL, ödenecek vergi ve fonlar 7 milyon 130 bin 378 TL, Sosyal Güvenlik ve SSK primleri 1 milyon, 321 bin 285 TL, Hikmet Tanrıverdi'ye 3 milyon 125 bin 526 TL, Haşim Karadağ'a 3 milyon 53 bin 979 TL, Orhan Kaya'ya 1 milyon 929 bin 175 TL, İlhan Kavuk'a 348 bin 456 TL, diğer çeşitli borçlar (icra dosyaları) 778 bin 323 TL, personele olan borçlar 85 bin 514 TL, satıcılara borçlar
423 bin 537 TL, futbolculara olan borçlar 6 milyon 338 bin 809 TL, antrenörlere olan borçlar 551 bin 412 TL ve stident friends çek futbolcu temlik borçları 1 milyon 121 bin 250 TL olmak üzere toplam 27 milyon 676 bin 144 TL borç görünmektedir" diye konuştu.

"FAYDALI BİR İSTİŞARE TOPLANTISI OLDU"
Sunumun ardından basına kapalı olarak istişare toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrası bir açıklamada bulunan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Aramızda değerlendirme yapıldı.

Kulüp yönetimi tatmin edici bir sunuş yaptı. Kulübün durumuyla ilgili detaylı bilgiler aktarıldı ve görüşüldü. Kulüp yönetimimiz alınan kararlarla ilgili bir basın açıklaması yapacak. Belki bir genel kurul gündeme gelebilir. Bize göre yararlı bir toplantı oldu. Herkes takımla ilgili daha fazla bilgi sahibi oldu. Herkes geleceğe yönelik tahmin yapma noktasında daha iyi bilgiye sahip olmuştur" ifadelerini kullandı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, çok faydalı bir toplantı yapıldığını ifade ederek, "Gerçekten de yönetimdeki arkadaşlarımız Malatyaspor'un ekonomik yapısını net bir şekilde ortaya koydular. Konuyla ilgili yapılan görüşmelerin neticesi ve alınan kararlar yönetimin düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak. Ben olumlu bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Gerçek tablo, zorluklar ve bundan sonra yapılabilecekler konusunda tablolar ortaya konuldu. İnşallah hayırlı olur" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, "Yürekli kardeşlerimi tebrik diyorum. Hepimizi ayrı ayrı telefon ederek, davet ettiler. Bence verimli bir toplantı yapıldı. İnşallah Malatyaspor'un hayrına kararlar alınır. Morali yüksek bir toplantıydı. Herkes Malatyaspor'u çok sevdiğini ortaya koydu. Tabi bunun yanında herkes birbirine inandı. Herkes Malatyaspor için neler yapabiliriz diye görüş bildirdi" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise, istişare toplantısına katılmanın görevi olduğunu kaydederek, "Malatyaspor bizim ortak noktamız. Bu nedenle Malatyaspor'un geleceği konusunda burada bir toplantı yaptık. Zannediyorum ki her şey tartışıldı. Herkes belirli görevler üstlendi. İnanıyorum ki kulübün geleceği aydınlık olacak. Ben katılan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kulübün bu noktaya gelmesinde herkesin hatası var. Sorunlar bu şekilde masaya yatırılmadığı için hata yaptık. Herkesin ortak noktasında buluşuldu, herkes yüreğiyle katkı verdi. Yapılan görev dağılımı sonrası basamak basamak sorunlar çözülebilir" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, Malatyaspor'u zor günlerin beklediğini ifade ederek, "Yönetici arkadaşlarımız iyi bir çalışma yapmışlar. Malatyaspor'un gerçeğiyle ilgili bir sunum yapıldı. Malatyaspor'un sorunu para, yönetim değil. Takım ciddi bir sarsıntı içindedir. Malatyaspor'u zor günler bekliyor" dedi.

Kulüp Basın Sözcüsü Faysal Elkoca ise, Malatyaspor'un geleceği noktasındaki tarihi istişare toplantısına katılan herkese teşekkür ederek, "Gerçekten de bizler ürküyorduk, katılımcılar gelecekler mi diye. Bizler utandık, çünkü herkes davetimize geldi. Bütün katılımcılar eksiksiz katıldılar. Programımız gayet iyi geçti. Herkes fikir ve düşüncelerini söyledi. Olumlu bir atmosferde geçti. Bizler umutluyuz. Biz de yapacağımız basın toplantısıyla istişareyi geniş yönlü kamuoyuyla paylaşacağız. Kulübün
kapanmaması konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Faydalı bir istişare oldu. Düzenleyeceğimiz basın toplantısıyla alınan kararları sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız