SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Faydalı Olamadığım İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nde rektör danışmanlığı görevinden ayrılan Prof.Dr. Mustafa Şenol, kamuoyuna bu kararı ile ilgili haberlerin yanlış yansıtıldığı gerekçesiyle bir açıklama yaptı.

Aynı zamanda Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof.Dr. Şenol'un konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Sitenizde, 20 Aralık 2009 Pazar günü, kaynağını bilmediğim, içerisinde benim de adımın geçtiği, "İnönü'de haysiyet istifası" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberin benimle ilgili kısmında bazı düzeltmeler yapılması gerekmektedir, şöyle ki; Ben 18 Aralık Cuma günü öğleden sonra sayın Rektörümüze, yeterince faydalı olamadığım düşüncesi ile danışmanlık görevinden ayrılmak istediğimi, arzu ederlerse ÜAK üyeliğinden de ayrılabileceğimi ilettim. Danışmanlıktan ayrılma kararımı saygı ile karşıladığını belirtip, ÜAK üyeliğine devam etmemi istedi. Ben de, istifa dilekçemi 21 Aralık Pazartesi günü vereceğimi kendisine ilettim ve karşılıklı teşekkür ederek ayrıldık. Pazartesi sabahı dilekçemi yazi işleri bürosuna ilettim. Halen asli görevim olan Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanlığını sürdürmekteyim. Adı geçen haberin, bu bilgiler çerçevesinde değerlendirilmesi uygun olacaktır."

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cem Zorlu'nun dekanlıktan istifasıyla ilgili haberde, danışman Prof.Dr. Şenol'un da danışmanlık görevinden istifa ettiği bilgisi "Prof. Dr. Mustafa Şenol’un bir süredir Rektör Cemil Çelik’in yönetim anlayış ve tarzından rahatsız olduğunu üniversitedeki yakın çevresine aktardığı ve istifasının yönetimle olan ciddi fikir ayrılığından kaynaklandığı belirtiliyor. Prof. Dr. Şenol’un istifasının İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu’nun istifası ile eş zamanlı olması iki istifanın birbiri ile ilişkili olabileceği yorumlarına yol açıyor." ifadeleriyle yeralmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız