SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fazla Bastık, Çünkü.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:14:15
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, çok kısa sürede fiziksel olarak seçimle ilgili tüm hazırlıkları tamamlamış olacaklarını bildirdi.

Dursunbey İlçe Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Güven, gazetecilerin, yaklaşan yerel seçimle ilgili sorularını yanıtladı.

Güven, yerel seçimlere yönelik hazırlıklara değinerek, "YSK olarak biz seçime hazırız. Kağıtla ilgili ihalemizi yaptık, kağıtların basımı başladı. Sandıkların yapımı da devam ediyor. Zaten elimizde mevcut sandıklarımız var, eksiklerimizi de tamamlıyoruz. Zarflarımızı da basacağız. Çok kısa bir zaman içinde fiziksel olarak seçimle ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız" dedi.

Komuoyunda "oy pusulalarının seçmen sayısından fazla olduğu" yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Güven, "Bu tür konuşmalar oluyor. 'Fazla sayıda oy pusulası basıldığı' söyleniyor. Fazla sayıda oy pusulası basıldığı doğrudur. Ancak bu bir hatadan veya başka bir nedenden değil, tamamen kanuni zorunluluktan kaynaklanmaktadır. Mahalli idareler ile ilgili yasada her bir sandığa oy pusulaları gönderilirken, yüzde 15 fazlasının o sandık kurulu başkanlarına gönderileceği yazılıdır. Dolayısıyla en az yüzde 15 fazla oy pusulası basılması zaten kanun gereğidir. Biz biliyoruz, herkes biliyor. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

- "Seçimde yarışan da seçimi yapan da sonucu alanda siyasi partiler"

Güven, seçim güvenliğine ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Seçimde yarışan siyasi partiler, doğrusu, seçimi yapan da yine siyasi partiler. Vatandaşımızın da bildiği gibi 7 kişiden oluşan sandık kurulunun 5 tanesi o bölgede en fazla oy alan siyasi parti temsilcilerinden oluşuyor. 6'ncı olan ihtiyar heyetinden bir üye, o olmadığı takdirde diğer siyasi partilerden birisiyle takviye ediliyor ki çoğunluk böyle oluyor. Yani 7 kişilik sandık kurulunun 6 tanesi siyasi parti temsilcilerinden oluşuyor. Aynı sandıkta da 22 tane siyasi parti temsilcisi orada görev yapıyor. Yani 29 kişinin 28 tanesi siyasi parti temsilcileri. Vatandaşımızın kullandığı oyları onlar sayıyor. Oradaki 7 kişi sayıyor, 6'sı çoğunlukla siyasi parti üyeleri. Bunlar değerlendiriyor, bunlar tutanağa bağlıyor ve İlçe Seçim Kuruluna getiriyorlar. 7 kişilik İlçe Seçim Kurulunun da 4 kişisi siyasi parti temsilcisidir. Yani seçimde yarışan da seçimi yapan da sonucu alan da siyasi partiler. Bu nedenle seçim güvenliği hususunda kimsenin şüphesi olmasın. Siyasi partiler de bu işin içinde, herkes el birliğiyle seçimin sağlıklı tamamlanması konusunda elinden geleni yapıyor. Herhangi bir sıkıntı yok."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız