SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fazla Gelince Fiyat Düşüyor'

A- A+ PAYLAŞ

Kuru kayısı fiyatlarında geçen yıla göre düşüş olduğu belirtiliyor.Birinci kalite kuru kayısının toptan fiyatının geçen yıl 8 TL olduğu hatırlatılırken, bu yıl 4,5-5,5 TL'ye düştüğü ifade ediliyor. Fiyatlardaki düşüşün pazara fazla kayısı getirilmesinden kaynaklandığı bildirildi.

"AVANS VERİLMELİ"

Hasadın son dönemlerinde giderlerini bir an evvel karşılamak isteyen üreticilerin, ürünleri pazara hemen getirdiğini belirten Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, bunun fiyatları düşürdüğünü belirtti. Daha önce de dile getirdikleri ve milletvekillerine ilettikleri gibi sezon sonunda üreticiye avans şeklinde para verilmesi halinde üreticinin işçi ve diğer bazı giderlerini avans parasından ödeyeceğini ifade eden Polatbaş, üreticinin böylece pazara erken kayısı getirmeyeceğini söyledi.

Polatbaş, "Milletvekillerinden söz aldık. 2012 yılı kayısı hasat sezonu sonunda üreticilere avans şeklinde ödeme yapılırsa, her yıl yaşanan sıkıntılar yaşanmaz. Üreticilerimiz ihtiyaçları kadar kayısılarını satsın. Kayısıyı pazara getirmede acele etmesinler. Pazara fazla miktarda kayısı gelince haliyle fiyat da düşüyor" diye konuştu

 KİRAZA 40 BİN TL ÖDENEK

Yeşilyurt ilçesindeki kendi bölgesine has olan dalbastı Kirazı için yürütülen kalite projesi için 40 bin TL ödenek aktarıldı.
Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından "Dalbastı Kirazında Kaliteyi Artırma Projesi" için ihtiyaç duyulan ödeneğin aktarıldığı bildirildi. Proje için İl Özel İdaresi bütçesinden 40 bin TL tutarındaki ödeneğin Yeşilyurt İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliğine gönderildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız