SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fazla Kırmızı Et Tüketimi Zararlı!

A- A+ PAYLAŞ
 
Dünya Kanser Araştırmaları ve Amerikan Kanser Kurumu aşırı kırmızı et tüketiminin vücuda zararlı olduğunu belirtti.
 
Bilim adamlarına göre haftada 500 gr'dan fazla kırmızı et tüketmek kansere ve mide tümörlerine neden olabiliyor.
 
Uzmanlar kırmızı et yerine zaman zaman lifli besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Lifli besinler arasında sebzeler, meyveler, tahıllar ve baklagiller bulunuyor.
 
Selüloz vücutta sindirilemeyen bir maddedir. Ancak selüloz aşırı yemeyi engeller ve iştah kapatır. Ayrıca bağırsak faaliyetlerini düzenler ve kolesterolün atılamsını sağlar. lifler ise vücutta yeni yağ oluşumunu önler.
 
Ayrıca diüretik etkisi sayesinde sodyum ve suyun atılmasını sağlar. Lifler iyi bir potasyum ve vitamin kaynağıdır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız