SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fazla Ümitli Değilim Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:04:02
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mustafa Şahin, kayısı bahçeleri dondan zarar gören çiftçilerin yaşadığı sorunu AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Başkanlığı’nda Bakan Yardımcıları ile yapılan toplantıda gündeme getirdiklerini ve talepleri ilettiklerini söyledi. 

MESOB Başkanı Şevket Keskin’e yaptığı ziyaret esnasında kayısı bahçelerinde yaşanan don zararı ile ilgili olarak açıklamada bulunan Milletvekili Şahin, “Şu ana kadar resmi aldığım bilgilere göre, bin rakımını olduğu yerlere kadar kayısı bahçelerinde don zararı olduğu ifade edildi. Ama onun üzerindeki noktalarda her hangi bir şey yok. Yüksek kesimlerde önemli bir sıkıntı yok. Yüksek kesimlerde yüzde 50’den fazla kayısını olduğunu biliyoruz” dedi.

AKP’nin şimdiye kadar tüm yaşanan sorun ve sıkıntılarda ilave destekler verdiğini hatırlatan Şahin, “Çiftçilerimize tarımsal alanda ciddi destekler verdik. TARSİM’i ilk kez AK parti iktidarları döneminde ayağa kaldırdık. Çiçeklenme dönemi sigorta kapsamına alındı. Biz çiçeklenme döneminin sigorta kapsamına alınmasını talep ettiğimizde bize, ‘Kesinlikle dünyada örneği yoktur’ denilmişti. Nihayetinde çiçeklenme döneminde TARSİM ve sigorta kapsamına alındı. İnsanlarımız birazda sigortaya yönelmesi gerekiyor. 1999 yılında yine böyle bir çiçeklenme döneminde don zararı olmuştu, ancak o dönemde çiçeklenme dönemi sigorta kapsamında değildi. Sayın Başbakanımız o dönem Malatya’ya 90 milyon TL’yi aşan bir destek vermişti. Şimdi böyle bir destek olur mu, o konuya bakıyoruz. AK Parti Genel Başkan Yardımcımızı Mehmet Ali Şahin başkanlığında bütün bakan yardımcıları ile il milletvekillerinin katıldığı toplantıda kayısı ile ilgili talepleri gündeme getirdik. Ama öncelikle vatandaşımızın kendilerine sunulan hizmetleri takip etmesi gerekiyor. O konuda fazla ümitli değilim ama, biz yinede konuyu takip edeceğiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız