SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fazlasıyla Yeniden..

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde sözleşmeli bazı personelin ayrılması nedeniyle kapatılmak zorunda kalınan 140 yatağın, hastane olanaklarıyla yeni sağlanan kadroların ardından 144 yatak olarak yeniden hizmete girdiği bildirildi.

4 FAZLASIYLA..
TÖTM'de yaz mevsimi başında devre dışı kalan yatakların yeniden hizmete alınmasıyla ilgili olarak merkezden şu açıklama yapıldı:

"Temmuz 2007 tarihinde, personel yokluğu nedeniyle kapatılmak zorunda kalınan servis ve yataklar yeniden hizmete açılıyor! Mayıs- Haziran 2007 tarihlerinde, sözleşmeli personele kadro imkanı tanıyan (657/4-B) yasal düzenleme ile devlete ait hastanelerde iş olanağı bulan sağlık personelinin işten ayrılması nedeniyle ani bir personel sıkıntısı baş göstermiş ve bu nedenle de üniversite hastanesinde 140 yatağın kapatılması gerekmiştir.

Kadrosuzluk nedeniyle kapatılan 140 yatak, hastane olanaklarıyla sağlanan yeni kadrolarla 144 yatak olarak yeniden halkımızın hizmetine açıldı. Hizmetteki yatak sayısını arttırabilmek için tüm maaş, vergi ve sigorta giderleri hastane döner sermayesinde karşılanmak üzere toplam 134 yeni personel alındığı bildirildi. Bu şekilde 690 servis yatağı, 120 yoğun bakım yatağı ve 80 gündüz bakım yatağı olmak üzere toplam 890 hastaya yataklı tedavi olanağı sağlandı.

Merkezde halen 50 servis, 10 yoğun bakım ve 15 yanık ünitesi yatağı ise açılmayı bekliyor.

Turgut Özal Tıp Merkezi, bu sayede yatak kapasitesini yüzde 27 oranında arttırarak daha fazla hastaya hizmet sunabilecek."

YATAK DURUMU..
Toplam 144 yatağın yeniden devreye sokulduğu merkezdeki bazı servislerde, eski ve son yatak sayıları şöyle:

Kulak Burun Boğaz 20’den 30’a,
Üroloji 18’den 30’a,
Kardiyoloji 20’den 40’a,
Kalp Damar Cerrahisi 10’dan 20’ye,
Genel Cerrahi 42’den 60’a,
Fizik Tedavi Rehabilitasyon 5’den 15’e,
Dermatoloji 5’den 15’e,
İntaniye 7’den 25’e,
Gastroenteroloji 24’den 31’e,
Endokrinoloji 13’den 29’a,
Nefroloji 16’dan 29’a,
TOPLAM 180’den 324’e.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız