SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FB Camiasından Özür Diledi

A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Antalya'da düzenlediği basın toplantısında Ziraat Türkiye Kupası'nda Yeni Malatyaspor karşısında aldıkları yenilgi nedeniyle taraftarlardan ve camiadan özür dilerken, maç sonrası karışık duygular içerisinde olduğunu ancak sabah görevine devam etme kararı aldığını vurguladı.

İkinci dönem kamp sürecini ve dün akşamki Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan Yeni Malatyaspor maçını değerlendiren Kocaman, Fenerbahçe camiasından özür diledikten sonra, ikinci yarıya ilişkin açıklamalarda bulundu. İkinci yarının ilk maçı olan Antalyaspor maçının Trabzonspor maçından bile önemli olduğunu dile getiren Kocaman, takımın ekstra efor sarf edeceğini vurgulayarak "Elimizde tek kalan ve en değerli olarak nitelendirebileceğimiz Süper Lig'i kazanmak için çok çalışacağız" dedi.

Teknik direktör Aykut Kocaman, "Uzun zamandır bir araya gelemedik. 4 Ocak'ta ikinci yarı hazırlıklarına başladık. İstanbul'da yapılan kampın sonlarına doğru basın mensuplarıyla bir araya gelmeyi düşünüyorduk ancak bana ait nedenlerden dolayı olmadı. İkinci dönem kampının ilk gününde hem kampı hem de Antalya maçına kadar olan konuşmak istiyorum" diyerek sözlerine başladı.

Kocaman, "Devre arasının ilk kamp dönemine 13 antrenmanla başladık. Doğrusunu söylemek gerekirse bu süreçte sezonun ilk yarısındaki antrenman temposunun üstüne çıkarak devam ettik. Doğal olarak birkaç sakatlık da yaşandı. Uzun süreli sakatlıklar olmadı ve dün de gördüğünüz gibi tüm takım ve Güiza da Malatya'daydı. Büyük ihtimalle bugünkü idmana da oyuncularımızın tamamı katılacaktır" dedi.

Aykut Kocaman Yeni Malatyaspor maçı öncesinde futbolcularıyla görüştüğünü söyleyerek şöyle konuştu:
"Malatya'ya hareket etmeden önce oyuncularımla kısa bir toplantı yaptım. İlk hazırlık haftası değerlendirmeleri göz önüne alındığında bir antrenör gözüyle bakınca son derece istekli yüksek tempolu bir görüntüleri vardı. Bu tempoyu gösterdikleri için kendilerine de teşekkür ettim. Bu performansın devamını diledim."

Kampın ikinci bölümü ile ilgili olarak ise Kocaman şunları söyledi:

"Ayın 22'sine kadar burada olacağız ve çift antrenmanla devam edip aynı şiddetle idmanlarımızı sürdüreceğiz. Antalya maçına çok çok fazla inanıyoruz. Ben yönetim ve Fenerbahçe camiası farkındayız ki, 9 puanlık dezavantajımıza rağmen elimizde en değerli olan lig kupası için olağanüstü efor sarf etmemiz gerekiyor."

Dün oynanan kupa maçı ile ilgili olarak ise Kocaman, "Maça giderken kupada yola devam etme ihtimalinin elimizde olmadığını biliyorduk. Kalan maçları kazanmamız, rakiplerimizin de puan kayıpları gerekiyordu. Açıkçası çok düşük olasılık olarak gözüküyordu. Maça çıkarken bu durumun yanında Malatya'da 8 ay çalıştım ama böyle buzla kaplı sahada oynamamıştım. Bu da Antalya ve Trabzon maçı öncesi sakatlık riskini ortaya koydu. Hepimizi derin ölçüde üzen bir sonuç oldu. Sıkıntılı belirleyici etkenlere rağmen bu sonucun tarif edilir, affedilir yanı yok. Taraftara, camiaya özür borcumuz var. Onlardan özür diliyorum. Fenerbahçe, durumu ne olursa olsun her maçı kazanmak için çıkar. İki lig altımızda olan takım karşısında alınan sonuç kabul edilebilir değil, affedilemez" diye konuştu.

Kocaman maç sonrasında basın toplantısı yapmamasına da değinerek, "Maçtan sonra basın toplantısı yapmadım dünkü maç ve maçın sonucu son derece moral bozucuydu. Kendimde o gücü bulamadım o nedenle basın toplantısı yapmadım" dedi.
Kocaman ayrıca Antalya'ya gece geç saatte gelmelerine karşın Fenerbahçe taraftarının kendilerini karşılamaları ile ilgili olarak da şunları söyledi:

"Karşılamaya gelerek bizi utandıran taraftara bir özür borcumuz daha var. Bu durum anlayabilenler için son derece itici bir motivasyon kaynağı olacak."

Kocaman, maç sonrasında basın toplantısı yapmaması ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine, "Kupa maçından sonra karışık duygular içindeydim. Ancak bütün sezonun en değerlisi olan şey bizim elimizde. Kupada her şey rakiplerimize bağlıydı, bizim elimizde değildi. Ancak bütün camia olarak gücümüzü artık şampiyonluğa yönlendirmek zorundayız" diye konuştu.

Santos ile görüşüp görüşmediği ile ilgili bir soruya ise "Santos'la konuşma fırsatı bulmamam mümkün değil. Tüm gün birlikteyiz ancak kendisiyle açıklamaları hakkında konuşmadım. Gazetede çıkan bir haber ve bunu söylediği belirtilen bir kişi var. Ben bu işlerin peşinde koşan bir insan değilim. Benimle konuşursa kapım açık" diye konuştu.
Kocaman, takımın Antalyaspor ile lige güçlü bir başlangıç yapacağına inandığını söyledi. Trabzonspor maçının sorulması ile ilgili olarak ise "Hep geleceğe yönelik düşüncelerden bahsettim. Takımımızın durumu Antalyaspor maçıyla lige son derece güçlü bir başlangıç yapacak yönde. Aklımız Trabzonspor maçında değil. 8 gün sonraki maç için hazırlıklarımızı tüm şiddetiyle sürdüreceğiz" yanıtını verdi.

Üzerinde baskı hissedip hissetmediği yönündeki soruya ise Aykut Kocaman, "Fenerbahçe'de olup üzerinizde baskı olmaması imkansız. Olağanüstü bir baskı olduğu gerçek. Fenerbahçe'de yerli çalıştırıcı olmanın avantajları olduğu gibi için kendilerine de teşekk dezavantajları da var. Bütün her şeyinizle, ailenizle bu toplumda yaşıyorsunuz. Futbolun sürekli tartışıldığı kamuoyunun baskı yaratan söz ve hareketlerinden etkilenmemek de zor elbette. Ben de bunu şiddetle hissediyorum" diye konuştu.

Transferlerle ilgili olarak ise Aykut Kocaman, "Transferle ilgili olarak 1,5 - 2 aydır çalışmalarımız vardı. Üzerinde çalıştığım 4-5 oyuncu vardı. Sonuç alamadık ancak çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da önümüzde çok önemli Antalyaspor ve Trabzonspor maçları var. Kulübümüzün geleceğini etkileyecektir. Ancak bunlardan sonra 15 maç daha var ve tamamlanmış güçlü bir kadroya her zaman ihtiyaç var" diye konuştu.

Takımdan ayrılacak oyuncular ile ilgili olarak ise Kocaman, "Çok belirlenmiş bir düşünce yok gidecek oyuncular hakkında. Kendilerinden kaynaklanan bazı sorunlar oldu. 1 ay öncesinde konuştukları ile 1 ay sonrası farklı oldu. Katılanlar olabilir ama gidenler hakkında bir şey söylemek kolay değil" diye konuştu.
Başkan Aziz Yıldırım ile görüşüp görüşmediği ile ilgili bir soruya ise Kocaman, "Başkanla sürekli görüşüyorum. Bütün oyuncu grubuna çalışmalar için teşekkür ediyorum, fedakarca çalıştılar. Dün oynanan maça yansımama durumunu değerlendirirsek, aslında çok yansımasını beklemek bir takım nedenlerden dolayı zordu. Hedefimiz açısından Antalyaspor maçı büyük önem tutuyor. Saha şartları çok kötüydü yansımaması normal diyebilirim" yanıtını verdi.

Alex ile ilgili bir soruyu ise Kocaman, "Bir oyuncunun beklentilerini beyan etmesinin sakıncası yok. Bunu Alex için söylüyorum ama bütün oyuncular için geçerli; bunu yaparken takım performansını etkilediğini görmek üzücü olur" şeklinde yanıtladı.

Maç sonuçları ve yapılan eleştiriler ile ilgili ise Kocaman, "Robot değilim insanım. Neticeler herkes gibi beni de etkiliyor. Ama daha az etkilenmek zorundayım" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız