SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FBI Resmen Talep Etti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:23:45
FBI Resmen Talep Etti!
A- A+ PAYLAŞ
 
'Bana istihbarat uygulaması geliştirin'
 
FBI sosyal medya ortamında halka açık bilgileri gözetleyebilecek, takip edecek, stratejik bazı anahtar kelimelei ve söz öbeklerini tanıyacak, ayrıştıracak, analiz yapacak bir bilgisayar uygulamasının kendisine özel geliştirilmesi için resmen  kendi birimi olan Stratejik Bilgi ve Operasyonlar Merkezi 'nin(SOIC) sitesi üzerinden  bilişim sektörüne talepte bulundu.
 
OLASI SALDIRILARA VE ACİL DURUMLARA KARŞI ÖNCEDEN HAZIRLIKLI OLMAK İÇİN
Amaç ise son zamanlarda sosyal medyada Anonymous gibi grupların yaptıkları siber saldırı olasılıklarına yönelik önceden istihbarat toplayabilmek ve yine sosyal medya üzerinden terör eylemleri gerçekleştirmek için faaliyette bulunan ve örgütlenen grupların yapacakları olası saldırılara ve acil durumlara karşı önceden hazır olmak.
 
UYGULAMA ESNEK OLMALI, DEĞİŞEN TEHDİTLERE KARŞI HIZLA ADAPTE OLABİLMELİ
FBI'nın projeye dair yayınladığ  ilanda uygulamanın kesinlikle esnek, olması, stratejik ve taktik avantajı sürdürebilmek adına değişen tehditlere karşı hızla adapte olabilmesi şartları aranıyor ve  bu uygulama talebinin FBI'ın SOIC biriminin olası vakalar karşısında uyanık olması ve stratejik karar verme işlevini geliştirmeyi genişletmek için yaptığı söyleniyor.
 
Bu istihbarat faaliyeti yürütecek uygulamanın " keşif ve gözetleme görevlerinde, ulusal özel  güvenlik vakalarını planlamada,Ulusal Özel Güvenlik Vakaları (NSSE) operasyonlarında, SOIC operasyonlarında, karşı istihbarat, terörizm ve daha fazlasında" kullanılacacığı da vurgulanıyor. 
 
HALKA AÇIK VERİLERİ DİDİKLEYEBİLECEK ANAHTAR KELİMELERİ KULLANABİLMELİ
Global post'un theAtlantic.com sitesine dayandırarak verdiği haberde, "sistemin terörizm, suç ve diğer FBI ilişkili operasyonlarda internet aracılığıyla oluşabilecek tehditlere karşı. halka açık verileri didikleyebilecek anahtar kelimeleri kullanacağını" söyledi.
 
CIA VE SAVUNMA BAKANLIĞI GİBİ ABD'NİN FEDERAL BİRİMLERİ HALİHAZIRD BENZER UYGULAMALARI KULLANIYOR
Aynı zamanda diğer ABD federal birimlerin de benzer uygulamalar sahip olduğu, bu birimler arasında CIA ve Savunma bakanlığı olduğu vurgulanıyor.
 
CIA'IN VIRGINIA EYALETİNDE YILLARDIR KULLANDIĞI SOSYAL MEDYA TAKİP MERKEZİ VAR
"CIA yıllardır Virginia'daki sosyal medya takip merkezinde bunu sürdürüyor" deniyor. ABD Savunma Bakanlığı'nın da Ağustos ayında sosyal ağ analizinde eğitimlii kişilere açık çağrı yaptığıının altı çiziliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız