SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FBI'ın 45 Yıldır Sakladığı Belge...

A- A+ PAYLAŞ

Ölümünden 45 yıl sonra ortaya çıkan bir FBI belgesi, ünlü yıldız Marilyn Monroe'yu, eski ABD Adalet Bakanı Robert Kennedy'nin "kasten ölüme yönlendirdiğini" ima ediyor.

FBI belgesine göre, medyaya yansımak için sık sık intihar girişiminde bulunan Marilyn Monroe, son çabasına karşı gerekli tıbbi müdahalede bulunulmadığı için öldü. Daha sonra bir suikasta kurban giden Robert Kennedy’nin eşini boşayarak Monroe’ya evlenme sözü vermesi, bunu yerine getirmemesi, yıldızın da her şeyi anlatacağı tehdidinde bulunması komplonun nedeni olarak gösterildi.

Belgede Kennedy’nin eniştesi aktör Peter Lawford komplonun kilit ismi olarak ortaya çıkıyor ve 4 Ağustos 1962’de Monroe’nun psikiyatristi Dr.Ralph Greenson ile yıldıza yatıştırıcı ilacın verilmesini sağlıyor. Doktorun 60 tabletlik bir reçete yazması, "olağan dışı" niteleniyor. İntihar gününde, Monroe’nun hizmetkarı ilaç şişesini yıldızın komodininin üzerine koyuyor.

Dışarı çık hava al

Belgede şu cümle yer alıyor: "Marilyn midesinin yıkanmasını bekliyordu. Dr. Greenson, Monroe’dan dışarı çıkarak temiz hava almasını istedi. Ölünceye kadar yanına gitmedi." Buna göre, Greenson ile özel olarak düzenlemeyi yapan Lawford, Monroe ile ölmeden önce konuştu, sonra öldüğüne emin olmak için yine ünlü yıldıza telefon etti ve beklediği gibi telefona cevap veren olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız