SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FBSKF'ye Başkan Baldiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:03:10
FBSKF'ye Başkan Baldiş
A- A+ PAYLAŞ

Ferdi Branşlar Spor Kulüpleri Federasyonu (FBSKF) Malatya Şubesi, 1. olağan genel kurulunu yaptı. 

Ali Dayı restoranda gerçekleştirilen iftar yemeği sonrası FBSKF Malatya Şubesi'nin 1. olağan genel kurulu yapıldı.

Olağan genel kurul öncesi bir konuşma yapan FBSKF Yönetim Kurulu Üyesi ve eski tekvandocu Nevzat Alaca, "2004 yılında özerk federasyonlar adı altında bütün federasyonlarımız özerkleşti. Federasyonların kendi bünyelerinde tabanın sesini tavana yansıtarak daha özgür, daha demokratik, daha şeffaf, daha katılımcı, daha paylaşımcı ve pazarlama kabiliyetini de kullanarak amatör sporunun tabanında yer edinmek ve hizmet etmek amaçlanıyordu. Fakat ne yazık ki bu merkeziyetçi zihniyet, federasyonların özerkleşmesine engel oldu. Federasyonlar kendi ayakları üzerinde duramadı. Son dönemde yine Bağımsız Spor Federasyonları adı altında şuan Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak bu federasyonlar yollarına devam ediyorlar. Günümüzün demokratik dünyasında tabanın sesinin daha iyi bir şekilde tavana yansıması ve üst düzeyde hak ve hukukun çiğnenmeden gerçek hakların elde edilebilmesi için ne yazık ki bizlerin bu tür oluşumlara, sivil toplum örgütlenmelerine ve bu tür federasyon yapılanmalarına geçiş yapmamızı gerektiriyor. Neden? Çünkü yukarıyı bekledikçe tabanın sesi hep cılız kalıyor. Tabandaki sporcu başına düşen gelir başta olmak üzere birçok konuda problem var. Bende bir sporcu olarak, sporcu kardeşlerimizin yaşadığı birçok sorunu bire bir yaşadım. Bugün ve bundan sonraki dönemlerde artık yavaş yavaş bence tabanın sesinin çıkması gerektiğine inanıyoruz. Hocalarımızla, ağabeylerimiz ve antrenörlerimizle bir araya gelerek amatörlerimizin, gençlerimizin sesini daha iyi duyurmak, sporcularımızın haklarını daha iyi savunmak adına istişareler yaptık. Büyük bir gayret ve çalışmayla Ferdi Branşlar Spor Kulüpleri Federasyonu'nun kuruluşunu gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Ferdi Branşlar Spor Kulüpleri Federasyonu (FBSKF) Malatya Şube Başkanı Mehmet Baldiş ise, amatör sporcuların geçmişte bugün birçok sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Baldiş, problemlerin ortadan kaldırılması için birlik ve beraberliğin oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, "Sorunların çözümü için takım ruhu oluşturulması gerekiyordu. Buda bizlere nasip oldu. Bizler bu adımı attık. Bizden sonrakilerde inşallah bunu yükseltirler. Biz elimizden gelen her türlü desteği sporcularımıza ve kulüplerimize sağlayacağız. Ferdi Branşlar Spor Kulüpleri Federasyonu olduğu için, kişiye özel hizmet vereceğiz. Sporcuların sıkıntılarını dile getirmek ve bu sıkıntıları çözme adına çalışacağız. Bir takım çalışması içerisinde bu sıkıntıları çözeceğiz. Türkiye'de bugüne kadar ASKF vardı. Bu tekelci bir anlayıştı. Şimdi bizim burada yaptığımız şey tekelci anlayışı bir kenara itip, birlik ve beraberlik ruhu oluşturmak" şeklinde konuştu.

FBSKF Yönetim Kurulu Üyesi ve Boks Antrenörü Hakan Korkmaz da, önemli bir görev üstlendiklerini belirterek, "Bu ekibin içerisinde yer almak, bu yönetimle yola çıkmak benim için büyük bir şereftir. Ramazan ayı içerisinde 1. olağan genel kurulumuzu yaptık. İnşallah hayırlara vesile olur" dedi.

Mehmet Baldiş başkanlığındaki FBSKF Malatya Şubesi'nin yönetimi şu isimlerden oluşuyor; Nevzat Alaca, Mutlu Aslangiray, Hakan Korkmaz ve Enes Murat Biri.

1. olağan genel kurul sonrası başarılı olan sporculara, antrenör ve spor adamlarına plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız