SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fed: 'ABD'nin Durumu Olağandışı Belirsiz'

A- A+ PAYLAŞ

Fed Başkanı Bernanke, ABD ekonomisinin olağandışı belirsiz dönemden geçtiğini, gerekirse devreye girebileceklerini belirtti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ülke ekonomisinin "olağandışı belirsiz" bir dönemden geçtiğini söyledi. Bernanke toparlanmanın sürmesini beklediğini, ancak toparlanmanın bozulması halinde Fed'in para politikasını daha da gevşetmeye hazır olduğunu söyledi.

Senato bankacılık komitesinde dün yaptığı konuşmada resesyonun tekrarlanması ve deflasyon olasılıklarını reddeden Bernanke, politika belirleyicilerin ekonomide son dönemde gözlenen yavaşlamaya rağmen sürdürülebilir büyüme beklediklerini de ifade etti.

Bernanke, "Ulusumuzun üretici potansiyelini fiyat istikrarı çerçevesinde yeniden tümüyle kullanılabilir hale getirmemizi sağlayacak politika girişimleri için hazırız" dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Barack Obama, Wall Street finans kurumlarının ülke ekonomisini riske sokacak davranışlarının tekrarını önlemek amacıyla hazırlanan ve geçen hafta Senato'dan geçen finansal reform yasasını dün imzalayarak yürürlüğe koydu.

Finansal kriz sırasında büyük finans kuruluşlarının kurtarılması için büyük meblağlar harcanmasına, Obama'yı destekleyen seçmenler tepki göstermiş, Obama da, ekonomiyi korumak için bundan böyle batmakta olan şirketlere milyarlarca dolar aktarılmayacağına söz vermişti.

Obama, bankacılar ve iş dünyasının önde gelen bazı isimlerinin katıldığı imza töreninde, "Bu yasadan sonra Amerikan halkından kimse bir daha Wall Street'in hatalarının faturasını ödemesini isteyemeyecek" dedi

ABD'deki büyük iş gruplarından yasaya gelen eleştiriler, iş dünyasıyla Obama arasındaki gergin ilişkilere dikkat çekiyor. Ancak bazı büyük finans kurumları da, Kongre'de aylarca süren müzakerelerden sonra, konuya açıklık gelmiş olmasını memnunlukla karşılıyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız