SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fedakar Babaya Okuldan Plaket

0
Güncellendi - 2017-06-10 02:11:44
Fedakar Babaya Okuldan Plaket
A- A+ PAYLAŞ

Doğuştan omurilik kayması nedeniyle belden aşağısı tutmayan 11 yaşındaki kızını sınıfına kucağında taşıyarak götürüp getiren babaya ‘yılın babası’ plaketi verildi.

Malatya’da çiftçilikle uğraşan Ahmet Şahin, doğuştan belden aşağısı tutmayan 11 yaşındaki kızı Şeyma Şahin’in eğitimi için büyük bir fedakarlık yapıyor. Her gün kızını okula getirip götüren Şahin, kızını kucağında sınıfına taşıyor.

Ailenin tek çocuğu olan kızının iyi bir eğitim alması için büyük çaba harcayan fedakar baba, okul idaresi tarafından ‘yılın babası’ plaketiyle ödüllendirildi.

Derme İlkokulu’ndan bu yıl mezun olan Şeyma Şahin’in babası Ahmet Şahin, çiftçilikle uğraştığını belirterek, kızının eğitime devam edebilmesi için elinden gelen her şeyi yaptığını ifade etti.

Şahin, kızının dört yıllık eğitimini tamamladığını kaydederek, “Dört yıldır kızımı okula bu şekilde götürüp getiriyorum. Eski okullarda zorluk oluyordu. Yeni okullarda sınıf mevcutları uygun, sınıflar ona göre planlanmış, en büyük sıkıntımız asansör olmaması. Her zaman kızımı getirip götürüyorum. İşimi de buna göre ayarlıyorum” dedi.

Kızının başarılı bir şekilde ilkokul eğitimini tamamladığını ifade eden Şahin, “Bir babaya verilebilecek en güzel hediye bu. 8 ay süreç boyunca eğitimini gördü, aldığı takdir belgesiyle hem öğretmeni hem de bizlere teşekkür etmiş oldu” diye konuştu.

Babasının yardımıyla okula gidip, gelen ve ilkokul eğitimini takdir belgesiyle tamamlayan Şeyma Şahin, “Benim için zorlu oldu ama öğretmenimden ve arkadaşlarımdan ayrılacağım için çok üzgünüm. Arkadaşlarım bana çok iyi davranıyor, hiç dışlamıyorlar. Okula babamın yardımıyla gidip geliyorlar. O benim eğitim almamı istediği için bu duruma katlanıyor. Babama beni düşündüğü için teşekkür ediyorum” dedi.

Şahin, ileride öğretmen ya da doktor olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • istanbulplaket (6 yıl önce)
    Fedakar anne ve babaları kutlar gönülde tebrik ederim. Plaket üreticisi olarak http://www.istanbulplaket.com üzerinden desteğimizi sürdüreceğimizi beyan etmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemile (6 yıl önce)
    sayın Amet çakır bu engelli kardeşlerimize sahip çık tek engelli malatyada f.ç. değildir bizleride gör gözetle hatrımızı sor biliyoruz f.hanımın akrabalarını kardeşlerini belediyeye yerleştirdiğini yazık günah hakmı bu senin yaptığın inşallah bu konu cumhurbaşkanına ulaşacak
    0
    0
    Yanıtla