SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FEDAŞ da Özelleştiriliyor

A- A+ PAYLAŞ

Elektrik dağıtım özelleştirmeleri kapsamında, ilk olarak Başkent Elektrik Dağıtım, Sakarya Elektrik Dağıtım ve İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirmesi için yarın ilk ihale ilanları verilecek. Bu arada Malatya'nın da bağlı olduğu Elazığ merkezli Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. de, özelleştirme kapsamında bulunuyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) geçen hafta, özelleştirilecek olan 20 dağıtım bölgesinin tarifelerini onaylayarak 30 yıllığına lisanslarının verilmesini kararlaştırmıştı. EPDK'nın onayladığı tarifeler 1 Eylül`den itibaren uygulanacak. Öte yandan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), ihaleye katılacak yatırımcılara teknik ve mali ölçütlerden oluşan ön yeterlilik uygulayacak. Yeterlilik şartlarına uyanlar ihaleye katılabilecek.

ÖZELLEŞTİRİLECEK DAĞITIM BÖLGELERİ
Tarifeleri onaylanan ve özelleştirilmesi öngörülen dağıtım bölgeleri ve kapsadıkları iller ise şöyle:

"Başkent: Ankara, Kırıkkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu. Dicle: Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Şırnak. Vangölü: Bitlis, Hakkari, Muş, Van. Aras: Ağrı, Erzincan, Erzurum, Kars, Bayburt, Ardahan, Iğdır. Çoruh: Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon. Fırat: Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli. Çamlıbel: Sivas, Tokat, Yozgat. Toroslar: Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis. Meram: Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Karaman. Akdeniz: Antalya, Burdur, Isparta. Gediz: İzmir, Manisa. Uludağ: Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Yalova. Trakya: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ. Ayedaş: İstanbul ili Anadolu Yakası. Sakarya: Sakarya, Bolu, Düzce, Kocaeli. Osmangazi: Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Uşak. Boğaziçi: İstanbul İli Avrupa Yakası. Menderes: Aydın, Denizli, Muğla. Göksu: Adıyaman, Kahramanmaraş. Yeşilırmak: Amasya, Çorum, Ordu, Samsun, Sinop."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız