SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FEDAŞ'a 230.2 Milyon Dolar

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (TEDAŞ) bağlı, Fırat Elektrik A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi 230 milyon 250 bin dolar ile Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında, Başkan Vekili Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu katıldı. İhalede önce bir elemesiz tur ve ardından 2 elemeli tur yapıldı. Elemesiz turda en yüksek teklif 110 milyon dolar olurken, iki elemeli turun ardından en yüksek teklif 165 milyon 110 bin dolar oldu. Elemeli turlarda sırasıyla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş. en düşük teklifleri vererek elendi. Yazılı elemeli turların ardından komisyon tarafından 250 bin dolar artırım aralığı ve 195 milyon dolar başlangıç tutarı ile açık artırmaya geçildi. Açık artırmanın 45'inci turunda KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu ile Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. temsilcileri açık artırmadan çekildiklerini açıkladı. 45'inci turda Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş. 230 milyon 250 bin dolarla en yüksek teklifi verdi. Böylelikle ihale teknik olarak sonuçlandı.

İhale Komisyonu sonucu Rekabet Kurulu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na gönderilecek. Bu kurumların onayının ardından da Özelleştirme Yüksek Kurulu'na (ÖYK) sunulacak. ÖYK'nın onayının ardından da Kurul kararı ihale lehine sonuçlanan teklif sahibiyle sözleşme imzalanacak.

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde faaliyet gösteriyor. Söz konusu elektrik dağıtım şirketinin 2008 yılı net elektrik tüketim miktarı 2 milyon 145 bin 246 megavat, abone sayısı 659 bin 497, kayıp kaçak oranı yüzde 10,5 olarak gerçekleşti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız