SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FEDAŞ'ta Bahane Çok!

A- A+ PAYLAŞ
İl merkezi ve köylerde elektrikle ilgili yaşanan sorunları masaya yatırmak için mahalle ve köy muhtarları ile Elektrik dağıtım şirke Aksa yöneticileri bir araya geldi. Şirketin yaptığı ve yapacağı yatırımların da konuşulduğu toplantıda muhtarlar, elektrikle ilgili yaşadığı sorunları dile getirirken, Aksa FEDAŞ yetkilileri topu Malatya Belediyesi'ne attı.
 
Toplantı esnasında söz alan bir muhtarın, elektrik direkleri ile ilgili bir sıkıntı yaşandığında geç müdahale edildiğini söyleyerek bu durumun kendilerine büyük sıkıntılar doğurduğunu ifade etmesi üzerine söz alan FEDAŞ yetkilisi, bu konuda da Belediye’yi suçladı. Yetkili, “Belediye bizim direklerimizi beğenmiyor Bizim direklerimizi kullanmak yerine kendi uygun gördükleri direkleri kullanıyorlar. Bu direkler bizim standartlarımıza uygun değil” diye konuştu. 
 
Toplantıda birçok muhtar çok sık elektrik kesintisi yaşandığını, vatandaşın en çok bu durumdan şikayetçi olduğunu dile getirdi. Muhtarların bu sitemlerine karşılık olarak konuşan FEDAŞ yetkilileri ise sıkıntının sadece kendilerinden kaynaklanmadığını öne sürerek Belediyeye yüklendiler. Konu ile ilgili söz alan bir yetkili, “Vatandaş durumu bilmediği için sürekli FEDAŞ’ı suçluyor. Oysa yaşanan bu sıkıntılarda Belediyenin de hatası çok büyüktür. Yapılan çalışmalar esnasında farkında olmadan ana hatlarımıza zarar veriyorlar. Böyle olunca elektrik kesintileri yaşanıyor. Ancak vatandaş sanıyor ki bu durumun tek suçlusu FEDAŞ. Oysa az önce verdiğim örnekte olduğu gibi Belediyenin çalışmaları devam ettiği sürece bu tür sıkıntılarda yaşanmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
Söz alan bir muhtar elektrik direkleri ile ilgili bir sıkıntı yaşandığında geç müdahale edildiğini söyleyerek bu durumun kendilerine büyük sıkıntılar doğurduğunu ifade etti. Muhtar, “Elektrik direklerinde sıkıntı yaşadığımız zaman arayıp haber veriyoruz. Ancak bize 20 gün sonra dönüyorlar. Bizlerde günlerce mağdur oluyoruz” dedi. Muhtarın bu suçlamalarını yanıtlayan FEDAŞ yetkilisi, “Belediye bizim direklerimizi beğenmiyor. Bizim direklerimizi kullanmak yerine kendi uygun gördükleri direkleri kullanıyorlar. Bu direkler bizim standartlarımıza uygun değil. Yine bu direkler arıza yaptığı zaman tamir edecek kalifiye eleman bizde mevcut değil. Yine kendilerinde de mevcut olmadığı için bu tür gecikmeler oluyor” diyerek bu durumun sorumlusunun Belediye olduğunu iddia etti.
 
Muhtarlar problemlerini dile getirirken Balıkdere muhtarı Sıddık Öncer, köylerine hizmet verilmediğini öne sürerek, “Köyümüze hizmet verilmiyor. Elektrik direklerimiz Turgut Özal zamanında dikilmiş direkleridir” dedi. Öncer, 2009’dan bu yana FEDAŞ’a birçok defa sıkıntılarını dile getiren dilekçeler yazdığını söylerken, bu dilekçelere hiçbir şekilde karşılık alamadığını da sözlerine ekledi.
 
Öte yandan Beydağı Mahalle Muhtarı Adıgüzel Demirhan da hemen hemen aynı sorunları yaşadıklarını söylerken, özellikle arızaya geç müdahale edilmesinden yana büyük bir sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Demirhan, bir arıza için FEDAŞ’ı defalarca aradığını ancak hiçbir şeklide geri dönülmediğini iddia ederek, yetkililere veryansın etti.
 
TOKİ konutlarının yeraldığı Yavuz Selim mahallesi muhtarı Mustafa Turhan TOKİ’de aydınlatma konusunda büyük sorunlar yaşadığını dile getirip çözüm bulunmasını isteyince, "TOKİ’nin elektrikle ilgili projelerinde kurumumuz yer almamıştır. Bizim hizmet alanımız dışındadır. O nedenle yatırım da yapamıyoruz. TOKİ ile sıkıntıların FEDAŞ’a değil TOKİ yetkililerine yapılması gerekir” diyerek TOKİ bölgesi ile ilgili sorumlu olmadıklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız