SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FEDAŞ'tan Yapılandırma Uyarısı

0
Güncellendi - 2018-06-28 04:21:47
FEDAŞ'tan Yapılandırma Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) tarafından yapılan açıklamada aboneler, borç yapılandırılması ile  ‘İmar Barışı’ kapsamında  konutları için ‘Yapı Kayıt Belgesi’ konusunda uyarıldı.

Fırat EDAŞ tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“AFET risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla 'Yapı Kayıt Belgesi' verilen yapılara Fırat EDAŞ, tüketicilerin talep etmesi halinde ait olduğu abone grubunu dikkate alarak elektrik bağlayabilecek. 2017 yılı öncesi icra ve dava aşamasındaki müşterileri için gerçekleştirdiği yapılandırma fırsatının devam ettiğinin altını çizen Fırat EDAŞ, borç kapsamında olan tüketicilerine fırsatı kaçırmamaları yönünde hatırlatma da yaptı.

Kamuoyunda 'İmar Barışı' olarak bilinen konutların imar ve iskân sorunlarını 'Yapı Kayıt Belgesi' vererek çözmeyi hedefleyen düzenlemenin usul ve esasları belirlenmesiyle Fırat EDAŞ, elektrik hususunda tüketicilerini mağdur etmemek amacıyla harekete geçti. 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıların yapı kayıt belgesi alabilmek için e-devlet üzerinden ‘Yapı Kayıt Sistemindeki’, ‘Yapı Kayıt Belgesi’ formunun doldurulmasıyla başvuruda bulunulabileceği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkilendireceği kurum ve kuruluşlara 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Bu maddedeki şartların yerine getirilmesi ve 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt bedelinin ödenmesi halinde söz konusu ‘Yapı Kayıt Belgesi’ alınabilecek. Yapı Kayıt Belgesi’ni alan yapılara talep edilmesi halinde ilgili mevzuatta tanımlanan ait olduğu abone grubu dikkate alınarak geçici olarak elektrik, su, doğalgaz bağlanabilecek.

Bu kapsamda Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüşen köylerdeki imarsız yapılarda ve imar alanı içerisindeki Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerindeki ruhsatsız yapılardaki elektrik tüketicileri; aldıkları Yapı Kayıt Belgesi ile yetkili dağıtım şirketi olan Fırat EDAŞ’a başvurmaları halinde elektrik abonelikleri gerçekleştirilecek.

Hayata geçirdiği yapılandırma kampanyası ile 2017 yılı ve önceki icra ve dava aşamasındaki elektrik borçlarının tamamen silineceğini vurgulayan Fırat EDAŞ, toplam borca 12 taksite kadar da ödeme kolaylığı sağlandığını ifade etti. Borç kapsamındaki tüketicilerin illerindeki müşteri merkezlerine başvurmaları halinde yapılandırma fırsatından yararlanabileceğini hatırlatan Fırat EDAŞ, yapılandırma fırsatında son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğuna dikkat çekti.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız