SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Federasyon Orgeneral Yapmış!..

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu'nun resmi sitesindeki açıklamada, İnceleme Komisyonu başkanlığına getirildiği açıklanan ve "Emekli Orgeneral" olduğu bilgisi verilen Yılmaz Tokatlı'nın, emekli tuğgeneral olduğu öğrenildi. Federasyon bu yanlış bilgiyle, basını da yanılttı. Öte yandan, Malatyaspor'un "şike" incelemesi yapılmasını istediği Rizespor- Denizlispor maçıyla ilgili yapıldığı öne sürülen incelemenin sonucu, Çarşamba günü de açıklanmadı.

FEDERASYON ORGENERAL YAPTI!..
Samsunspor eski başkanı Adnan Ölmez'in, Samsunspor- Ankaragücü maçı öncesi, federasyon yöneticilerinden birinin kendisine şike teklifi getirdiği iddiası üzerine, "sadece" bu konuyu incelemek üzere, bir komisyon kurulacağı belirtilmiş, başkanlık görevi Levent Bıçakcı'ya teklif edilmiş, Bıçakcı kabul etmemişti. Bunun üzerine söz konusu İnceleme Komisyonu başkanlığı teklifinin, 1980- 1984 yılları arasında Futbol Federasyonu başkanlığı yapan, halen de Türkiye Futbol Adamları Derneği başkanı olan emekli general Yılmaz Tokatlı'ya götürüldüğü belirtilmişti.

Tokatlı'nın bu teklifi kabul ettiği, federasyonun resmi internet sitesinde şu açıklama ile duyurulmuştu:

"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, 23.07.2006 tarihinde yaptığı toplantıda oluşturulmasını öngördüğü İnceleme Komisyonun Başkanlığına Eski Futbol Federasyonu Başkanlarından Emekli Orgeneral Yılmaz Tokatlı getirildi. Futbol camiasında güvenilir ve saygın ismiyle anılan Tokatlı, bugün kendisine iletilen Komisyon Başkanlığı önerisini kabul etti. Tokatlı birlikte çalışacağı İnceleme Komisyonu üyelerini kendisi belirleyecek. Yılmaz Tokatlı başkanlığında oluşturacak İnceleme Komisyonu Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı’na bir dilekçe verip hakkındaki suçlamalarla ilgili inceleme yapılamasını talep eden ve bu inceleme sonuçlanıncaya dek Yönetim Kurulu üyeliğinden mazeretli sayılmak isteyen M. Kemal Ünsal’a yönelik iddiaları araştıracak. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da, komisyonun hazırlayacağı raporun gereğini yerine getirecek."

Federasyonun bu açıklaması, başta Hürriyet Gazetesi olmak üzere birçok basın yayın organında, internet sitelerinde ve televizyonlarda yayınlandı. Yılmaz Tokatlı'nın, "emekli orgeneral" olduğu da, federasyonun verdiği bilgi doğrultusunda söz konusu haberlerde yeraldı. Ancak, Yılmaz Tokatlı'nın, emekli tuğgeneral olduğu belirlendi.

Bu arada, Pazar akşamı Star Televizyonundaki Telegol Programında, Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin, Malatyaspor'lu bazı futbolcularla ilgili olarak Denizlispor başkanının suçlandığı şike iddialarının da bu komisyon tarafından incelenmesi yolundaki ısrarlı talebe karşın, federasyon başkanı Haluk Ulusoy'dan "net" bir yanıt gelmemişti.

Öte yandan, aynı programda, Malatyaspor'un "şike" incelemesi talep ettiği Rizespor- Denizlispor maçı ile ilgili olarak, eski başkan Hikmet Tanrıverdi'nin, "17 Mayıs'ta başvurduk, 30 Temmuz oldu, hala bir haber çıkmadı" açıklamasından sonra, Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy'un, "tamamlandığını ve Türkiye'ye dönüp Salı günü açıklayacağını" bildirdiği inceleme sonucu hakkında, Çarşamba günü de geride kalmasına karşın herhangi bir açıklama olmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız