SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Federasyon Suç Unsuru Bulamamış!

A- A+ PAYLAŞ

Kaynak: Cemal ERSEN- Milliyet

Trabzonspor-Kayserispor ve Malatyaspor-Elazığspor maçlarında atılan sloganlarla açılan pankartlar, temsilci raporlarına yansıdı. Ancak federasyon yetkilileri, "küfür ve kötü tezahüratın" dışında bir suç unsuru bulamadı. Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatları ise küfrün yanı sıra ırkçılık içeren eylemlere cezayı öngörüyor. Buna göre ilk ihlalde 3 puan, ikincide 6 puan tenzili, üçüncü kez tekrarında ise kulübe küme düşürme cezası verilebiliyor

Futbol Federasyonu, Hrant Dink cinayetinden sonra geçen hafta oynanan lig maçlarında atılan sloganlar ve açılan siyasi içerikli pankartları incelemeye aldı.
Trabzonspor-Kayserispor Turkcell Süper Lig karşılaşması ile Türk Telekom Lig A'daki Malatyaspor-Elazığspor maçının temsilci raporlarını inceleyen federasyon yetkilileri, "küfür ve kötü tezahüratın" dışında herhangi bir suç unsuru bulamadı. Tüm temsilciler, benzer olaylara ve ırkçı tezahüratlara karşı bir kez daha uyardı.
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Kemal Kapulluoğlu, "Futbolun hiçbir şekilde siyasete alet edilmesine izin vermeyiz. Kimse de buna cesaret etmesin. Tribünde açılan pankartların ırkçı ve bir kesimi aşağılayıcı nitelik taşıdığı tespit edilirse, talimatlarımız bu eylemin karşılığı cezayı açıkça belirtmiştir" dedi.

Disiplin talimatının "çirkin ve kötü tezahürat ve davranışlar" başlıklı 31. maddesi, küfrün yanı sıra ırkçılık içeren eylemlere ilk ihlalde 3 puan, ikincisinde 6 puan tenzili, üçüncü kez tekrarlanmasında ise o taraftarın kulübüne küme düşürme cezası verilmesini öngörüyor.

Suç unsuru bulunamadı
Trabzonspor'un karşılaşmasında bordo-mavili taraftarların "Hepimiz Türküz, hepimiz Trabzonluyuz", "Hepimiz Mustafa Kemal'iz" şeklindeki pankartlarının temsilciler Adnan Yüksel Gürüz ve Satılmış Demirci tarafından rapor edildiği öğrenilirken, federasyon hukukçularının cezai bir işlem yapılmasına gerek duymadığı kaydedildi. Ancak aynı maçta taraftarların hakem Vedat Yüksel aleyhine küfür ve kötü tezahüratı nedeniyle Trabzonspor'un disiplin kuruluna sevk edileceği, önceki hafta Konyaspor ile oynanan kupa maçında da hakem Kuddusi Müftüoğlu'na yapılan küfürlü tezahüratın dikkate alınarak Trabzonspor'a iki ayrı kategoride geçerli olmak üzere 30'ar bin YTL para cezası verileceği ifade edildi.

Malatya mercek altında
Malatyaspor-Elazığspor maçında iki takım taraftarları arasında tribünde yaşanan gerginlik, temsilciler Necati Özkuşcu ve Akın Kılavuz'un raporlarında yer aldı.

Karşılıklı olarak atılan sloganların ve açılan pankartların suç unsuru taşımadığı görüşüne varan hukukçular, kötü tezahürattan dolayı iki kulübü de PFDK'ya sevk edilmesini kararlaştırdı. Taraflara 15'er bin YTL para cezasının yanı sıra saha olayları nedeniyle ekstra bir ceza verileceği kaydedildi.

Bu arada Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, iki maçla ilgili Futbol Federasyonu'ndan gereğinin yapılmasını istediği yazıya da yanıt geldi.

Şahin'e yanıt geldi
Federasyon yetkilileri, 3813 sayılı yasa gereği Federasyon'un zaten bu ya da benzer olayları takip etme ve gerekirse cezalandırma sorumluluğu bulunduğunu anımsatırken, 5149 sayılı "Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Yasanın" ise Federasyon'u değil, emniyet güçleri ve valilikleri ilgilendirdiğine dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız