SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Federasyondan Ankaragücü Açıklaması

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), "skandal" diye duyurulan, Ankaragücü'nün kadrosunda 7 yabancı oyuncu bulundurduğu yolundaki haberlerle ilgili açıklama yaptı ve iddia edilen durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

Federasyondan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün kadrosunda yedi yabancı uyruklu futbolcu bulundurduğuna dair medyada yer alan haber, eksik bilgilenmeden kaynaklanan önemli bir maddi hatayı içermekte ve gerçeği yansıtmamaktadır.

MKE Ankaragücü Spor Kulübü ile yabancı uyruklu futbolcu Mohamed Ali Gherıenı 06.07.2005 tarihinde üç yıl süreli profesyonellik sözleşmesi imzalamıştır.

Bu sözleşme MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün 10 Şubat 2006 günlü ihbarnamesi ile Profesyonel Futbol ve Transfer Talimatı’nın 31. maddesinin (a) ve (c) bendleri hükümleri doğrultusunda tek taraflı olarak fesih edilmiş,
federasyonumuz da aynı gün tek taraflı olarak yapılan fesih işlemini kayıtlara işlenmiştir. Böylece MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün 10.02.2006 günlü tek taraflı fesih beyanı ile taraflar arasındaki sözleşmesel ilişki ve tescil işlemi sonlanmıştır. Bu durum MKE Ankaragücü Spor Kulübü’nün yabancı uyruklu futbolcu kontenjanından da bir oyuncunun eksilmesi anlamına gelmektedir.

Futbolcunun yabancı uyruklu olması ve FIFA’nın Futbolcuların Statüsü ve Transferlerine ilişkin Talimatı’nın 22. maddesi gereğince ihtilafın çözümlenmesinde FIFA’nın yetkili olduğu MKE Ankaragücü Spor Kulübü’ne bildirmiştir.

Feshin tek taraflı olması ve futbolcunun müteakip transferinin, kulüpçe yapılan tek taraflı fesih işleminin sonucuna bağlı olması sebebiyle, olası “Uluslararası Transfer Sertifikası” talebi veya futbolcunun yurt içerisinde transfer yapması halinde hataya imkan vermemek için FIFA’nın yapacağı değerlendirme neticesine kadar futbolcu ile ilgili bilgisayar kayıtlarına “tedbir” notu düşürülmüştür.

İhtilaf süreci devam ederken, taraflar uzlaşarak 2 Mayıs 2006 tarihinde sözleşme ile ilgili tüm alacak haklarından Noter huzurunda karşılıklı olarak vazgeçmişlerdir.

Feshin sonuçları açısından tarafların hak ve alacaklarından vazgeçmiş olmaları sebebiyle 2 Mayıs 2006 tarihi itibariyle futbolcunun serbest futbolcu durumuna dönüştüğü de Federasyonumuzca kayıtlara işlenmiş ve “tedbir” kaydı da kaldırılmıştır.

Esasen Federasyonumuzun bilgisayar programı da bir insani hata yapılsa dahi, belirlenen kontenjan dışında bir yabancı oyuncu sisteme dahil edildiğinde derhal uyarı vermekte ve bu oyuncuyla ilgili işlem yapılmasını reddetmektedir. Yani uygulamamızda kulübün yedi yabancı uyruklu futbolcu ile yaptığı sözleşmenin tescili zaten mümkün değildir.

Kaldı ki, yukarıda izah olunan durum, ilk kez rastlanan bir durum olmayıp, başka örnekleri de bulunmaktadır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız