SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Federasyondan ''Tekrarlanan" Maç Açıklaması..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu, 4 Aralık Pazar günü oynanmakta iken yoğunlaşan sis nedeniyle hakem tarafından tatil edilen, 5 Aralık Pazar günü de "yeniden başlatılmak" kaydıyla tekrarlanan Malatyaspor- Ankaragücü maçıyla ilgili olarak getirilen, daha önce aynı durumdaki bir başka maçın kaldığı yerden oynatıldığı eleştirilerinin ardından bir açıklama yaptı.

Federasyonun açıklaması şöyle:

"Bilindiği gibi 04.12.2005 tarihinde Malatya’da oynanması gereken Malatyaspor- MKE Ankaragücü maçı hava muhalefeti nedeniyle 44. dakikada hakem tarafından tehir edilmiştir. Söz konusu maç ertesi günü baştan başlatılarak 90 dakika oynatılmıştır.

Basında yer alan Mardinspor-Kayserispor Türkiye Kupası karşılaşması da gene maçın hakemi tarafından hava muhalefeti gerekçesiyle tehir edilmiş ve 1 gün sonra kaldığı dakikadan başlatılarak tamamlanmıştı.

Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatnamesi’nin 21. maddesine göre yarıda kalan maçları yeniden başlatmak, kaldığı yerden oynatmak ya da yarıda kaldığı şartlarla tescil etmek hususu TFF’nin yetkisi dahilindedir. Söz konusu karşılaşma tek maçlık eliminasyon sistemi ile oynanan kupa maçı olduğundan, yönetim kurulu o dönemdeki takdirini maçı o dakikadan itibaren oynatmaktan yana kullanmıştır.

Bu ve benzeri değerlendirmeler bundan önceki dönemlerde de yaşanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız