SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fehmi Gür Paneli

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:46
Fehmi Gür Paneli
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'nın Arapgir ilçesi doğumlu olan Halk Şairi Fehmi Gür, Malatya'da düzenlenen bir programla anıldı. 
 
İl Özel İdaresi Salonu'nda "Vefatının 30. Yıldönümünde Arapgirli Halk Şairi Fehmi Gür" adlı panel Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edildi. Moderatörlüğünü Malatya Araştırmacılar derneği Başkanı Kemal Deniz'in yaptığı panele, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Adil Akkoyunlu katıldı. 
 
Fehmi Gür'den bir şiir okuyarak konuşmasına başlayan Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, kültür elçilerine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Yüzlerce eserini bizlere bırakan bir şairimizdir. Vefatının 30. Yıldönümünde rahmetle anıyoruz. Bugünkü panelimizde panelistlerimiz Fehmi Gür'ü en iyi şekilde her yönüyle anlatacaklar. Programımıza iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Fehmi Gür'ün oğlu Nurettin Gür ise babasının iyi bir aile babası ve iyi bir eş olduğunu ifade ederek, hayatı hakkında bilgiler verdi. Gür, "Yaşadığı sıkıntılara rağmen mücadelesinden hiç vazgeçmedi. Hiç kimseden de yardım talep etmedi. Yazdığı destanlarını satarak geçimini sağladı. Bizi asla üzmezdi. İyi Bir aile babasıydı" dedi. 
 
AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, özellikle Fehmi Gür'ün ama olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'in yarısını ezbere bildiğini ifade etti. 
 
Protokol konuşmalarının ardından panele geçildi. "Hayat Kişiliği ve Eserleri" başlıklı konu ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, 'Destan Geleneği, Destancılık Yönü ve Konuları' başlıklı konuşmasıyla Cumhuriyet Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Doğan Kaya, 'Fehmi Gür Hakkında Yapılan Çalışmalar' başlıklı konu ile İnönü Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi konuşmacı olarak katıldı. 
 
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Fehmi Gür'ün çok önemli bir şair olduğunu ifade ederek, anısının yaşaması için Arapgir'in meydanına heykelinin dikilmesi gerektiğini ifade etti. Panelin ardından konuşmacılara kayısı hediye edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız