SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Felsefe Grubunun Eğitimine Malatya'dan Katılım..

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 7 ayrı bölgede 2 bin 400 felsefe grubu öğretmeninin, rehber öğretmen olarak yetiştirilmesi ve özel dershanelerde öğretmen olarak görevlendirilmesi amacıyla açılan, "Ölçme Değerlendirme ve Rehberlik Kursları"nın son bölümü, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 6 ilden 252 katılımcı ile Adana'da 5 ayrı okulda törenle başladı.

Merkez Seyhan İlçesi Sabancı Anadolu Teknik Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene, MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı Saadettin Sabaz, Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, Türkiye Özel Dershaneler Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Erdem, kurs öğretmenleri ile kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Final Dergisi Dershaneleri Genel Müdürü Şevket Erdem, dershaneler birliği olarak rehberliğin önemine geçekten inandıklarını ifade ederek, "Bizim rehber öğretmenlere ihtiyacımız var. Bu eğitimi sadece bir prosedür yerine gelsin diye yapmayın. Hocalarınızdan en üst düzeyde yararlanın. Biz bu işe gönüllü olarak talibiz. Buradan ne kadar eğitim alırsanız, o kadar faydalı olursunuz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ise, MEB olarak bilgiye ulaşıp onu kullanabilen bireyler yetiştirme amacında olduklarını vurgulayarak, "Bunun için rehber öğretmenlerin öğrencilere rehberlik yaparken, işini, öğrencisini ve ailesini sevmesi gerekiyor. Bu sizin için bir şans. Her şey insana bağlı, bireysel olarak gelişiminizi tamamlamanız ve kişisel yeterliliğinizi tamamlayarak, ülkesini düşünen ve öğrencilere faydalı olacağınızı düşünüyorum. Bugün sizin için dün yok, bu yeni bir başlangıç. Hastaları acemi doktorlara teslim etmemiz gerektiğini biliyorum. İnanıyorsanız başarırsınız. Bireysel olarak kendini yetiştiren insanlar çok şey başarır" diye konuştu.

MEB Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı Saadettin Sabaz da yaptığı konuşmada, kurs için 2 bin 400 müracaat aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"2003 yılında başlattığımız çalışmaya, 2 yıl ara verdikten sonra, bu yıl 2 bin 400 müracaatla 7 coğrafi bölgede yeniden başladık. Bugün Adana'da son grup olan 252 katılımcı eğitimlerine başlıyor. Bu çalışmaya üniversiteler karşı çıktı. Felsefe grubu öğretmenlerinin bu işi yapamayacağını söylediler. MEB olarak yaptığımız araştırmada felsefe ve rehberlik grubu eğitimlerinde yüzde 85'lik bir çakışma var. Biz burada bu yüzde 15'lik açığı kapatıyoruz."

Son yıllarda okullarda ve dershanelerde rehberlik eğitiminin öneminin arttığını da belirten Sabaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Artık veliler rehberlik bölümü olmayan dershanelere çocuklarını göndermiyor. Bu sevindirici bir gelişme. Tarihi ve kutsal bir sorumluluk üstleniyorsunuz. Her şeyin başı sevgidir. Eğitim temeli sevgiden geçer. Bu bir formasyon semineridir. Günde 8 saat ve 5 hafta süren bir eğitim veriyoruz. Bunu üniversiteler 1 yılda veriyor. Eğitimlerimiz sadece dershanelere yönelik olacak."

24 Ekim-2 Aralık tarihleri arasında merkezde bulunan 5 ayrı okulda yapılacak kursta, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya gibi illerden 252 katılımcı günde 8 saatten 5 hafta süren bir eğitim sonrası, dershanelerde rehber öğretmen olarak görevlendirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız