SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fen Lisesi'nde 33 Boş Kontenjan

A- A+ PAYLAŞ

Orta Öğretim Kurumları (OKS) 1. tercih dönemi kayıtları 23 Ağustos mesai bitiminde sona erdi. Malatya Fen Lisesi ile 4 Anadolu Lisesi'nde (23 Ağustos 16.45 itibarıyla) 118 kontenjan boş kaldı.

TAVAN VE TABAN PUANLAR İLE BOŞ KONTENJANLAR..
Malatya'da, OKS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanılan Fen Lisesi ile Anadolu Liseleri'nin, 1. tercih döneminde ortaya çıkan tavan ve taban puanları ile 23 Ağustos'tan sonra boş kalan kontenjanları şöyle:

* Malatya Fen Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 486,77 puan, son sıradaki öğrenci 455,030 puan, (DOLMAYAN KONTENJAN 33)

* Malatya Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 461,450 puan, son sıradaki öğrenci 415,506 puan, (DOLMAYAN KONTENJAN 34)

* Turgut Özal Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 449,94 puan, son sıradaki öğrenci 403,554 puan, (DOLMAYAN KONTENJAN 10)

* Beydağı Anadolu Lisesi: ilk sıradaki öğrenci 415,080 puan, son sıradaki öğrenci 377,554 puan, (DOLMAYAN KONTENJAN 21)

* Yeşilyurt Kenan Kolukısa Anadolu Lisesi: İlk sıradaki öğrenci 411,208 puan, son sıradaki öğrenci 372,810 puan. (DOLMAYAN KONTENJAN 10)

BOŞ KONTENJANLARA BAŞVURU..

Fen Liseleri ile Anadolu Liselerinde boş kontenjanlar 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

İlan edilen boş kontenjanlara ikinci yerleştirme için 27 Ağustos-2 Eylül arasında tercihler alınacak. İkinci yerleştirmeye, ilk yerleştirmede herhangi bir okula yerleşmeyen adaylar ile yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylar başvurabilecek.

İkinci yerleştirmede adaylar 8 okul tercihinde bulunabilecek. İkinci yerleştirme 3-6 Eylül arasında yapılacak ve sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak. 7-11 Eylül arasında da yerleşmeye hak kazanan adaylar kesin kayıt yaptırabilecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız