SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fendoğlu ile Hizmet Ürettiler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:34:39
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kent Konseyi'nin organizesi ve  Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan’ın sunumuyla “Bir Barış Bilgesi Hüseyin Doğan” konulu bir konferans düzenlendi. Konseyin toplantı salonunda yapılan konferansa,  Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Baro Başkanı Eyüp Kutlubay, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım katıldı. 
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, "Malatya, bir mozaikten öte renklerin iç içe geçtiği bir ebrudur.  Malatya sadece Battalgazi’den ibaret değildir. Sadrettin Konevi, Niyazi Mısri, Eflatun Cem Güney, Asım Orhan Barut, Hüseyin Doğan Dede ve daha nice önemli şahsiyetler Malatya’nın çok büyük değerleridir.Geçmişimize sahip çıkarsak geleceğimiz daha aydınlık olur, Kent Konseyi olarak başlattığımız bu süreci başka konu ve konuklarla sürdürmeyi ümit ediyoruz, farklı renklerimiz ve farklı dinamiklerimizi bir araya getirdiğimiz zaman, bu şehrin geleceği geçmişinden daha aydınlık olacaktır” ifadelerini kullandı. 
 
Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, 'Bir Barış Bilgesi Hüseyin Doğan' konulu konferansında Hüseyin Doğan’ın sosyal, siyasal ve toplumsal olaylar karşısındaki birleştirici ve yapıcı duruşu hakkında bilgi verdi.
 
Anadolu Alevi Bektaşi geleneğinde dedeliğin seyitlik mertebesi ile özdeşleştirildiğine işaret eden Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan, Hüseyin Doğan Dede’nin soy itibari ile Hoca Ahmet Yesevi’ye kadar dayandığını söyledi.
 
Hüseyin Doğan Dede’nin ailesinin tarihteki misyonu ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Doğan, Hüseyin Doğan Dede’nin daha 13 yaşında iken mürşid-i kâmilliğinin kabul gördüğünü, Doğan Dede ailesinin özellikle dersim aşiretleri, Malatya, Maraş, Sivas ve Yozgat aşiretleri üzerindeki ağırlığının mürşid-i kâmillik mertebesinden gelindiğine işaret etti.
 
1925 yıllarındaki siyasi bir takım çalkantılardan bahseden Eşref Doğan, yeni kurulan bir Cumhuriyetin yıkılması söz konusu olduğundan, bu süre zarfında Hüseyin Doğan’ın ilk direnişi gerçekleştirildiğini, 1965 yılında Adalet Partisinde milletvekili olduğunu belli bir süre zarfında Hamit Fendoğlu ile birlikte Malatya için hizmet ürettiklerini söyledi. Hüseyin Doğan Dede’nin partiler üstü kimliğini ortaya koyan Eşref Doğan, O’nun hayatı boyunca birleştirici, yapıcı, uzlaştırıcı bir çizgide olduğunu söyledi. 1960‘lı yıllarda yaşanan ihtilal döneminde Hüseyin Doğan Dede’nin de sıkıntılara maruz kaldığını ifade eden Eşref Doğan, “Doğan Dede öngörüsü itibari ile mükemmel bir kişidir, öyle ki darbe yıllarında Malatya halkının ve ailesinin güvenliği için Malatya’yı terk etmiştir.” dedi.
 
Vali yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, program sonunda Eşref Doğan’a  plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız