SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fendoğlu Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya'nın eski belediye başkanlarından ve bombalı suikast sonucu öldürülen eski belediye başkanı merhum Hamit Fendoğlu'nun vefat eden kardeşi İbrahim Fendoğlu toprağa verildi.  
 
Hastalığından dolayı Fuzuli Caddesi'ndeki evinde  vefat eden Malatya eski Belediye Başkanlarından İbrahim Fendoğlu'nun (86) cenaze namazı, Şehir Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılındı. Fendoğlu'nun  cenazesi  Bulgurlu Köyü'ne götürülerek, aile mezarlığında toprağa verildi.  
 
Cenaze namazına, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekilleri Cemal Akın ve Mustafa Şahin, CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Albay Necdet Tuna , Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan, AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkan Yardımcısı Şaban Taçyıldız, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Fendoğlu ailesi ve kalabalık topluluk katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de cenazeye çelenk gönderdi.
 
Fendoğlu ile birlikte kalp krizi sonucu vefat eden Deniz Assubay Çavuş Metin Emre ile İrfan Aysundu'nun de cenazı namazı kılındı. 
  
Merhum İbrahim Fendoğlu, Malatya'da 17 Nisan 1978'de bombalı bir suikast sonucu gelini ve 2 torunuyla öldürülen Malatya Belediyesi eski Başkanı merhum Hamit Fendoğlu (Hamido)'nun kardeşiydi. İbrahim Fendoğlu, Sümerbank Malatya Fabrikası Sosyal İşler Müdürü iken, 1979 yılında bağımsız olarak Malatya Belediye Başkanlığı'na aday olmuş ve seçilmişti. Fendoğlu'nun belediye başkanlığı görevi 12 Eylül 1980 ihtilali ile son bulmuştu. Beşiktaş'ta da futbol oynayan İbrahim Fendoğlu, 4'ü erkek 5 çocuk babasıydı.
 
ÇAKIR'IN MESAJI
Bu arada Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, eski belediye başkanı İbrahim Fendoğlu'nun vefatı dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

 
“Eski Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu’nun kardeşi, eski Belediye Başkanlarımızdan İbrahim Fendoğlu’nun vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.
 
Mümtaz insan Fendoğlu’na Allah'tan rahmet, kederli ailesine, dost ve yakınlarına, başsağlığı ve sabır diliyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız