SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fener Alayı İle Kutlama

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:21
Fener Alayı İle Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı. Eski Belediye Meydanında toplanan kalabalık, ellerinde Atatürk posterleri, Türk Bayrakları ve fenerlerle Fuzuli Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Kanalboyu güzergahında devam eden yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde son buldu. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği yürüyüşte, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ şeklinde sloganlar da atıldı.

ADD’nin düzenlediği fener alayı yürüyüşüne, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP il teşkilatı ve CHP’li belediye başkanları, Vatan Partisi il teşkilatı, bazı sivil toplum kuruluşları ile sendikalar da destek verdi.

“Emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır”

Anıt önünde ADD Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Hüseyin Kara, 19 Mayıs’ın, yıkılmış, yabancılar tarafından fiilen işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluşu için ilk adımın atıldığı gün olduğunu belirterek “Dünyada, emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının başlangıç günüdür.  Ulusumuzun egemenliği için, aydınlık, çağdaş, demokratik bir Türkiye için yola çıktığı gündür. Vazgeçemeyeceğimiz en büyük bayramımızdır. Hepimize kutlu olsun” dedi.  

“Türkiye’de var olan demokrasi, tek kişinin keyfi yönetimi altına alınmak istenmektedir” diyen ADD Yönetim Kurulu Üyesi Kara, “Ulusal egemenliğini kurmak için 96 yıl önce yola çıkan Türk milleti, 96 yıl sonra egemenliğini elinden almaya çalışanlara karşı mücadele etmek için yeniden yola çıkmıştır. Bu yol, bir nehir gibi başarıya aydınlığa doğru engellense de engelleri yıkarak gidecektir” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, 19 Mayıs ruhunun yaşatılması gerektiğini belirterek “Çünkü bu ruhta özgürlük var, barış var, çağdaşlık var. 19 Mayıs ruhu ile kazanılan bütün değerler her ne kadar iktidar tarafından yok edilmeye çalışılıyorsa da, bugün hala Türkiye’yi o ruh ayakta tutuyor.  Bu ruhu yaşatmak için 7 Haziran’a kadar mücadele edeceğiz” dedi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız