SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fener Alayı ve 'Protokol Salonu'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:44:15
Fener Alayı ve 'Protokol Salonu'
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümü etkinlikleri kapsamında  Malatya’da Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde ‘Fener Alayı’ düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl örgütünün de  desteklediği,  aralarında İşçi Partisi, Atatükçü Düşünce Derneği, Eğitim İş'in de bulunduğu bazı sivil toplum örgütlerinden de  katılımların olduğu  ‘Fener Alayı’ eski Belediye binası önünden başladı ve Fuzuli Caddesi, Kanalboyu güzergahını takip ederek Atatürk Anıtı önüne kadar gerçekleştirildi.

Sık sık sloganlarında atıldığı ‘Fener Alayı’na CHP  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP’li ilçe başkanları ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı fener alayı yürüyüşünde apartmanların balkon ve pencerelerinden  alkışlı destek verenlerde oldu.

Atatürk Anıtı önünde sona eren Fener Alayı’nda bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “ 19 Mayıs , çaresizlik içindeki ülkede umudunu yitirmeyen Atatürk’ün yaktığı ışığın adıdır. Bu ışık hiç bir zaman sönmeyecektir. Sadece 19 Mayıs değil, 29 Ekim ve 10 Kasım’ları yasaklayan zihniyetler hedefine ulaşamayacaktır. Demokrasiye inanan güçler buna izin vermeyecektir. Bugün alanlarda  haykıranlar  sadece AKP’ye muhalif oldukları için zindanlara atılan siyasetçi, gazeteci ve öğrencilerinde sesi olmaktadır. AKP’nin baskılarını uygulamaya izin vermeyeceğiz. Bizler 7 düvele karşı mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşlarıyız.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Sayın da “  Türk Milletinin var olma mücadelesi açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi,. bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini oluşturmuştur. Büyük önder Atatürk’ün bu tarihi Türk gençliğine armağan etmesi de bu bakımdan büyük anlam taşımaktadır. Güçlü ve modern bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olanlar, Cumhuriyetimizin emanetçisi gençlerimizdir”. Dünyaya açık, eğitimde , bilimde, sanatta, siyasette ve sporda küresel ölçülerde rekabet gücüne sahip gençlerimiz, gelişme ve kalkınma çabalarımıza büyük katkı sağlayacak, demokrasi ve özgürlük standardımızı geliştirecektir. Onların yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki pırıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.  Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, yarınlara en iyi şekilde hazırlamaya, Türk Milleti ve  vatanımız için en iyi faaliyetleri yapma bilincini verme gayreti içerisinde olmalıyız” diye konuştu.

SPOR SALONUNDA RESMİ TÖREN..

Öte yandan Malatya’da "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda "resmi" bir kutlama töreni düzenlendi. 

Törene Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. Törende mehteran gösterisi, jimnastik gösterisi, tekvando gösterisi ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Vatandaşlar bu törene ilgi göstermediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız