SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fener Alayı' Yürüdü

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi'nin önderliğinde, derneğin bazı şubelerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerdeki Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Toplulukları mensuplarının katılımıyla Malatya'da Fener Alayı düzenlendi.

Atatürk'ün ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 91. yıldönümü de olan Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ADD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen fener alayı, saat 21.15'de İnönü Kapalı Çarşısı önünde başladı. Fener Alayı'na ADD'nin Malatya, Eskişehir, Ankara, Sivas, Çankırı, Konya ve Kırıkkale şubelerinden grupların yanı sıra üniversitelerdeki Atatürkçü Düşünce Toplulukları ile Türkiye Gençlik Birliği mensupları katıldı.

Büyük bir Türk Bayrağı eşliğinde ve meşalelerle gerçekleştirilen, "Ne ABD Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye", "Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganları eşliğindeki yürüyüş, Fuzuli Caddesi ve Kanalboyu'nu takiben Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Fener Alayı konvoyunun Atatürk Anıtı önüne ulaşmasından sonra, ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, saygı duruşumun ardından bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:

"19 Mayıs 1919; başımızın göğe erdiği, sevincimizi, coşkumuzu, tam bağımsız ve onurlu bir ülke ve ulus olarak sonsuza dek yaşama kararlılık ve azmimizi dağlara taşlara, yüreğimize ve gönlümüze sığdıramadığımız koca bir tarihtir.

Bilinmelidir ki; milyonlarca şehit ve gazi boş yere feda edilmemiştir.

Büyük ulusumuz; 19 Mayıslarda Türkiye Cumhuriyeti'nin görkemli idealini, yani sonsuza dek onurlu, özgür, tam bağımsız=mutlak ulus egemenliğine dayalı, yurtta ve dünyada barış ilkesine dayanan, halkçı-demokratik- laik- sosyal, insan haklarına saygılı, Atatürk ulusalcılığına bağlı, anti-emperyalist ve anti kapitalist sömürünün her türüne karşı, sürekli devrimci bir çağdaş hukuk devleti olarak yurt ve dünya kamuoyuna bir kez daha duyurma kesin kararlılığındadır.

Aymazlık ve şaşkınlık bağışlanamaz! Yüce Atatürk'ün Bursa söylevi, kararlılık ve herber olarak hepimize ışık tutmalıdır.

Akıl ve bilim en gerçek yol göstericimizdir; bizi mahvetmek isteyen emperyalizme ve bizi yutmak isteyen kapitalizme karşı "meslek" edinmemiz gereken savaşımda biz kazanacağız. 19 Mayıslar kutlu, mutlu olsun, ulusumuza ve dünyamıza selam olsun"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız