SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fenerbahçe Şampiyon

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Botaş Spor'u 77-74 mağlup eden Fenerbahçe, Türkiye Şampiyonluğu'na ulaştı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nın finalinde, Fenerbahçe Ülker rakibi Botaş Spor'u 77-74 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu. Sarı-Lacivertlilerde Deniz Doğan 24 sayı- 8 ribaunda- 2 asist, Hülya Çoklar da 20 sayı- 14 ribaunt- 4 asist kaydederken Botaş'tan Tilbe Şenyürek 24 sayı- 14 ribaunt ile oynadı.

Maça daha istekli ve daha hızlı başlayan Botaş, Elif Emirtekin ve Tilbe Şenyürek ile bulduğu sayılarla 4-0 öne geçti. Daha sonra mücadeleye ağırlığını koymayı başaran Fenerbahçe; Deniz Doğan ve Hülya Çoklar'ın etkili hücumlarıyla 11-7 öne geçti. Bu periyotta rakibini 10 sayıda tutmayı başaran Sarı-Lacivertlilerde ilk çeyreğe Hülya Çoklar nokta koydu: 10-19.

Arayı kapatma çabaları sonuç vermeyen Botaş, ikinci çeyrekte farkı ancak 6 sayıya indirebildi. Defansta zayıf kalan Mavi-Beyazlılar, Tilbe Şenyürek'in müthiş gayretine rağmen eşitliği bir türlü sağlayamadı. Hızlı hücumlarla Fenerbahçe, yarıyı 34-20 önde kapattı.

İkinci yarı, Botaş'tan Tilbe Şenyürek'in sayısıyla başladı. Mavi-Beyazlılara çok geçmeden Gizem Çim'in üçlüğü ile cevap veren Fenerbahçe durumu 44-31'e taşıdı. Üçüncü periyodun son 4 dakikasına girilirken Sarı-Lacivertlilerden Cansu Köksal kendisinin 17, takımının da 54. sayısını turnikeyle kaydetti. Devamında Botaş'tan Pelin Derya Bilgiç, pota altında basket faul yaptırarak takımına 3 sayı kazandırmasını bildi. Periyodun bitimine 30 saniye kala Büşra Akbaş'ın asistini sayıya çeviren Pelin Derya Bilgiç takımının rakibiyle arasındaki farkı 5'e indirmesini sağladı: 52-57.

Son çeyreğe moralli başlayan Botaş, Büşra Akbaş'ın üç sayılık basketiyle durumu 57-59'a getirdi. Botaş bitime 4 dakika 30 saniye kala Tilbe ile farkı 1'e indirdi.

Ardından Fenerbahçe'nin hücumdan boş dönmesiyle birlikte atağa kalkan Botaş, Tilbe'nin peş peşe attığı ikinci üçlüğüyle 68-66 öne geçti. Kalan süre içerisinde ise daha atak oyun oynayan Fenerbahçe maçı takım kaptanı Deniz Doğan'ın attığı son saniye 3'lüğüyle maçı 77-74 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Final maçı sonrası kupa töreni düzenlendi. Yıldız Bayanlar Basketbol Türkiye Şampiyonu olan Fenerbahçe'nin kupasını Vali UIvi Saran takdim etti. Büyük sevinç yaşayan Fenerbahçe Yıldız Bayanlar Basketbol takımı, şampiyonluğu taraftarlarıyla kutladı.

Şampiyonada, asist kraliçesi Samsun Basketbol'dan Doğa Comba oldu. Comba, şampiyonada ribaunt kraliçeliği ve en değerli oyuncu unvanını da kazandı. Şampiyona'nın en iyi pivotu Botaş'tan Tilbe Şenyürek oldu. En iyi forvet unvanını ise Fenerbahçe'den Fahriye Bayraktar elde etti.

Şampiyona sonrası Fenerbahçe teknik heyeti ve futbolcular çok mutlu olduklarını söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız