SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fenerbahçe'den Cübbeli'ye.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:54:53
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında basın toplantısı düzenleyerek ‘Halka hesap verme’ geleneğini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba,  milletvekilliliğinin 2. yılında partililerin ve medyanın karşısına çıkarak Malatya ve Türkiye’nin sorunlarını gündeme getirme ve çözümüne ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı.

Demokrasiyi sadece 4 yılda bir ortaya konulan sandık anlayışının dışına çıkarmak istediklerini söyleyen Ağbaba “Çünkü halkın vekili her zaman halkının yanında olmalı, seçmenlere yaptıklarını ve yapamadıklarını anlatabilmeli diyoruz. İşte bu yüzden, ‘Şimdi hesap verme zamanı’ toplantılarını mahallelerde ve köylerde de gerçekleştirip, halkımıza verdikleri oyun hesabını sormaları için fırsat sunacağız” dedi.

Sabancı Kültür Merkezi’nde ‘Şimdi Hesap Verme Zamanı-1 Yılın Hesabını Veriyoruz’ adı altında düzenlenen toplantıya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP  Cezaevi Komisyonunda birlikte çalıştıkları Manisa Milletvekili Özgür Özel, Parti Meclisi Üyeleri Gül Çiftçi ve Umut Akdoğan, İl Başkanı Enver Kiraz, CHP’li belediye Başkanları, ilçe başkanları, partinin kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye’nin yaşadığı sorunların içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirterek, şeffaf olmayan, hesap vermeyen baskıcı, dayatmacı bir anlayışın toplumu bu hale getirdiğini söyledi. Kiraz, bu durumdan kurtulmanın tek yolunun ise halkına hesap veren, şeffaf ve dürüst siyaset anlayışını hakim kılmak olduğunu söyledi.

‘Siyasette bu uygulama herkese örnek olmalı’

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de siyasete ilişkin olarak Veli Ağbaba’dan çok şey öğrendiğini ve aralarında bir usta –çırak ilişkisi olduğunu belirterek, başlattığı bu uygulamanın Türkiye’deki siyaset anlayışına örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade etti.

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan’ın kısa konuşmasından sonra kürsüye gelen Veli Ağbaba, Temmuz 2012’den Temmuz 2013 yılına kadar yaptığı faaliyetleri, gezilerini, basın açıklamaların ve meclis çalışmalarını sunum eşliğinde anlattı.

‘Oy veren – vermeyen herkesin milletvekiliyim’

Son bir yıl içinde Malatya’ da il, ilçe, belde ve köylerini dolaşarak yaptıkları çalışmalar hakkında halka hesap verdiklerini aktaran Veli Ağbaba, buralarda kendilerine iletilen eleştiri, görüş ve önerilerle yeni yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.

Milletvekili adayı iken de milletvekili olduktan sonra da gittiği her yerde kendisine oy veren- vermeyen herkesin milletvekili olacağını ve herkesin sorunlarını dile getireceğini söylediğini anlatan Veli Ağbaba, 2 yıllık süre içinde bu sözünü layıkıyla yerine getirmeye gayret ettiğini ifade etti.

‘Mağdurdan ve mazlumdan yana olduk’

Hiçbir siyaset ayrımı yapmadan, her zaman mağdur ve mazlumdan yana olduğunun altını çizen Veli Ağbaba “Uludere’den, Reyhanlı’ya, Sivas’tan Başbağlar’a, Şanlıurfa’dan Tekirdağ’a daima halkımızın yanında olduk. Frankfut’tan, Zürih’e yurt dışında da partimizi ve Malatya’mızı temsil ettik. Yurt dışında partimiz tarafından düzenlenen panellere hemşerilerimiz tarafından düzenlenen etkinliklerine de katıldık” dedi.

Ağbaba, 15 Eylül'de doğum günü olan Malatyalı Hrant Dink'i de anarak, "Hrant Dink'i katledenler milletvekili, bakan oldular. Onları da buradan kınıyorum."dedi.

Ağbaba’nın konuşmalarından satırbaşları:

‘122 bin km yol katettik’

“Uçak yolculuklarımız ile 71.908 kilometre toplamda ise 122 bin kilometre yol kat ettik Sözcülüğünü yaptığım CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu olarak, bugüne kadar 100 üzerinde cezaevi ziyareti gerçekleştirdik. Hiç kimseyi diğerinden ayırmadan, hiç kimseyi dünya görüşüne bakmadan dinledik. Bizim için ziyaret ettiğimiz tüm kişilerin tek ortak noktası; haksızlığa ve hukuksuzluğa uğramış olmalarıydı.

Fenerbahçe davasından, Cübbeli Ahmet Hoca’ya, KESK’li öğretmenlerden Redhack tutuklularına kadar tamamı hukuksuzluk kokan, tamamı siyasi hınç alma anlayışıyla gerçekleştirilen davaları takip ettik. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretler çerçevesinde hazırladığımız, ‘Hasta Mahpuslar Raporumuzu’ ise Genel Başkan Yardımcımız Sezgin Tanrıkulu ile ‘Dünyanın En Büyük Gazeteci Cezaevi: Türkiye’ raporumuzu Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte kamuoyuna açıkladık. Tabi biz tüm gerçekleri belgeleriyle açıklayınca, Türkiye’deki bu zindan ortamının yaratıcısı AKP’nin kurmayları art arda açıklamalar yaparak raporları eleştirmek, karalamak istediler. Raporlarımızda, yaşanılan tüm hukuksuzluklar ayrıntılarıyla yer aldı. Tarih bu günleri tıpkı 12 Eylül gibi yargılayacak.’

‘104 kez meclis kürsüsünde konuştum’

“Meclis genel kurulunda kürsüyü en çok kullanan milletvekillerinden biriyim. 1 Ekim 2012- 14 Temmuz 2013 tarihleri arasında 104 kez konuşma yaparak hem Malatya’nın sorunlarını ülke gündemine taşıdım, hem de Türkiye geneliyle ilgili değerlendirmelerde bulundum. Malatyalı kayısı üreticisinin çilesini de, köle düzenin bir parçası olan taşeron ve geçici işçilerin sorunlarını da gündeme getirdim. Yaylada yaşam mücadelesi veren üreticiler, Kürecik’te ki füze kalkanı, kentsel dönüşüm mağdurları, elektrik çilesi bitmeyenler, teşvik isteyen işverenler, sayıları 30 bine dayanan işsizler, haksızlığa uğrayan Malatya’nın futbol takımları konuşmalarımızda yer buldu.

Kavacık’taki köylülerin evleri başlarına yıkılmasın, Arguvan’da öğrenciler kömürlükte yemek yemesin, Ulupınar’da insanlar susuzluktan dolayı göç etmesin, Arapgir’in, Doğanyol’un, Darende’nin, Hekimhan’ın sağlık sorunları çözülsün istedik. Kızılhisar’dan, Cafana’ya, Tohma’dan, Sofular’a, Doğanyol’dan, Pütürge’ye Malatya’da ki tüm sorunları takip edip, meclis gündemine getirdik. Bundan sonra da getirmeye devam edeceğiz.”

‘Kayısıyı sürekli meclis gündemine getirdim’

“Geçtiğimiz yıl özellikle kayısı konusunda yaşanılan olumsuzlukların çözümü için önemli girişimlerde bulunduk. Mart ve Nisan aylarında meydana gelen don ve dolu nedeniyle Malatya ekonomisinin ana kaynak noktası olan kayısı büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı.

Üreticilerin zararlarının karşılanmasını, banka ve kooperatiflere olan borçlarının silinmesini, fındıkta olduğu gibi üreticilere alan bazlı gelir desteği verilmesini, televizyonlarda kamu spotu yayınlanmasını gündeme getirdik. Kanun teklifleri, araştırma ve soru önergeleri vererek konunun takipçisi olduk. Meclis genel kurulunda kayısının sorunlarını anlamak istemeyenlerin bile kafasına kayısıyı kazıdık. İktidar vekilleri ise her zaman olduğu gibi kayısı konusunda da körleri sağırları oynadılar.”

“Bir diğer gündem maddemiz ise Anadolu insanının ateşe atılmasına sebep olan, emperyalist güçler tarafından İsrail’i korumak için Kürecik’e kurulan Füze Kalkanıydı. Kalkana girmek için hem yurt içinden hem de yurt dışından başvuru yapmadığımız yer kalmadı. Ancak ABD’li bir silah tüccarı füze kalkanına girebildi. Türkiye’nin seçilmiş milletvekillerine o kapı 2 yıldır açılmadı. Üstelik devletin imkanlarıyla, ABD’nin askerleri rahatça kalkana gidip gelsinler diye kalkanın yolunu bir de asfalt yaptılar.”

‘Türkiye’nin sorunlarını da seyirci kalmadık’

“Sadece Malatya’nın değil, Türkiye’nin öne çıkan sorunları konuşmalarımızda yer buldu. KESK üyelerinin tutuklanması, gezi olaylarında yaşananlar, askerde hayatını kaybeden gençler, KPSS mağdurları, engelli memur adayları, tutuklu öğrenciler-gazeteciler-aydınlar, iş ve meslek danışmanları, 4.Yargı paketi, alkol yasağı düzenlemesi gibi pek çok konuyu gündeme getirdik.”

‘138 soru önergesi, 14 Kanun teklifi, 7 Meclis Araştırması olmak üzere toplam 407 önerge verdik’

“8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın zehirlenmesi, Hamido’nun katledilmesi, kayısı üreticilerinin sorunları, HES’lerin çevreye zararları, Malatya Belediyesi asansör yönetmeliği, Çevre Düzeni Planı, taş ve maden ocaklarının doğayı katletmesi, meraların peşkeş çekilmesi, taşımalı eğitim, 2 devlet hastanesinin yıkılıp yerine 1 hastane yapılması gibi Malatya’nın öne çıkan sorunlarını araştırma ve soru önergelerimizle gündeme getirdik.

Hem yaygın basın hem de yerel basın yayın kuruluşları yaptığımız faaliyetlere geniş yer verdi.1 yıl içerisinde 37 farklı yaygın televizyon kanalında toplam 879 kez, gazetelerde ise 2 bin 308 kez yer bulduk. Buradan bir kez daha basın yayın kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum.”

Ağbaba konuşmasının sonunda yerel seçimlerin yapılacağı 2014 yılı Mart ayının Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir yıl olduğunu da belirterek, yaklaşan yerel seçimlerin iktidara ders vermek açısından önemli bir fırsat olduğunu hatırlattı. Görüş, öneri ve eleştirisi olan herkesin kendisine ulaşmasını isteyen Ağbaba, “Tüm örgütümüz el ele vererek Malatya’da çok büyük başarılara imza atacak. Buna hepimiz yürekten inanıyoruz. Bu süreçte de, 2 yıldır yaptığımız gibi her hafta sizlerle birlikte olacağız. Tüm adaylarımızın yanında, onlarla birlikte Malatya’yı karış karış dolaşıp, seçim çalışmalarına katılacağız” dedi.

Toplantı, Veli Ağbaba’nın bir yıllık milletvekilliği sürecinde gerçekleştirdiği faaliyetlere ilişkin sinevizyon gösterisi ile sona erdi.

HABER: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr- ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız